|

Demirtaş: Bize ulaşan yol haritası yok

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecine yönelik yol haritasının henüz kendilerine yansımadığını söyledi.

Yeni Şafak
14:43 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 14:46 - 28/11/2014 Cuma
IHA

Demirtaş, partisinin il ve ilçe kongrelerinin startının verdiği İstanbul’daki toplantıda, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, çözüm süreciyle yol haritasının netleştiğini ve bunun pratikleşmesinin kaldığına yönelik açıklamalarının hatırlatıldığı Demirtaş yol haritasının kendilerine yansımadığını söyledi.


HDP Eş Başkanı Demirtaş, “Yol haritasında hükümet kendi yol haritasını netleştirmişse bilemiyoruz. Bu bize yansımadı henüz. Ama heyetimiz İmralı’ya giderse bin selam da götürecek, ama yol haritası var mı yok mu, bir yol haritası paylaşılmış mı bunların hepsini anlamış olacağız?. Şu ana kadar İmralı’ya gidecek arkadaşlarımız önceki milletvekili grubumuz. Sırrı Süreyya Önder, Pervin Budan ve idris Baluken. Ek olarak Hatip Dicle’nin heyette olduğu bilgisi var bizde. Ama biz özellikle demokratik özgür kadın hareketi adına sayın Ceylan Bağrıyanık’ın da heyette olması için ısrarcıyız. Bu konuda henüz olumlu ya da olumsuz geri dönüş olmadı. Fakat dört veya beş kişilik heyetin bu hafta sonu gidebileceğini düşünüyoruz. Bu görüşme gerçekleştikten sonra bizlere ancak durum nedir, İmralı’da hangi aşamaya gelinmiş, Öcalan ile yapılan görüşmelerde hangi noktadadır. Bunu ancak o zaman öğrenmiş oluruz. Bunu o zamanda sizlerle paylaşmış oluruz” şeklinde açıklama yaptı.

#hdp
#selahattin demirtaş
#çözüm süreci
#beşir atalay
#ak parti
#yol haritası
9 yıl önce