|

Demirtaş: Esnafın eleştirilerini dikkate almamız gerekir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, Cizre Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağıl ve Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir'den oluşan heyeti kabul etti.

Yeni Şafak
16:35 - 19/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:40 - 19/11/2014 Çarşamba
DHA

TBMM'de gerçekleşen ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da eşlik ettiği görüşmede, Şırnak, Cizre, Silopi ve Yüksekova'da son dönemlerde yaşanan olaylardan kaynaklı esnafın ve halkın yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar paylaşıldı. Birlikte çözüm üretilmesi konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.


HDP Eş Başkanı Demirtaş, Şırnak, Hakkari, Silopi, Cizre ve Yüksekova'da esnafın, ticaretin durma noktasına gelmesi nedeniyle zor günler yaşadığına dikkat çekerek, bunun dışında esnafa ve halka esktra sıkıntılar yaşatmaktan herkesin özenle kaçınması gerektiğini vurguladı. "HDP olarak bu sıkıntıların çözümü için gayret edeceğiz" diyen Demirtaş, halkın ve özellikle gençlerin herkesten daha fazla kendi esnafına sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Demirtaş, "Halkımız zaten devletin uygulamalarından kaynaklı mağduriyeti katmerli olarak yaşarken, bu durumda işverenimize, esnafımıza zorluk çıkartmak bir yana en fazla biz sahip çıkmalıyız" dedi.

Daha önce de çağrı yaptığını hatırlatan Demirtaş, özellikle kepenk kapatma konusunda esnafı sıkıntıya sokan uygulamalardan kesinlikle kaçınılması gerektiği çağrısını bir kez daha yineledi. Demirtaş, "Halkın, esnafın haklı eleştirilerini dikkate almamız gerekir" dedi.

#hdp
#selahattin demirtaş
#şırnak
#hakkari
#silopi
#kepenk kapatma
#eylem protesto
#tbmm
9 yıl önce