|

Demirtaş: HDP'nin 'B' planı yok

7 Haziran seçimleri öncesinde parti olarak yarışta yeralan HDP'nin barajı geçip geçemeyeceği merak edilirken Selahattin Demirtaş, HDP'nin barajı aşamaması durumunda partisinin bir 'B planı' olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
03:31 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:36 - 23/04/2015 Perşembe
Diğer

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuk olduğu bir televizyon programında gündeme dair merak edilen soruları cevapladı. Eş Genel Başkan Demirtaş, HDP barajı aşamazsa parti olmaktan çıkmıyoruz, şüphesiz ki her şeye devam edeceğiz." dedi.



"HDP barajı aşar. Barajı aşacağımıza inanıyorum. B planımız yok. Barajı aşamazsak şüphesiz ki her şeye devam edeceğiz. Biz bir partiyiz. Milletvekili olmayınca bir partinin, parti olmaktan çıkmıyor. 9.9 oy alsak da yine Türkiye'nin 4. büyük partisiyiz, sadece Meclis grubumuz olmayacak. Savunduğumuz her şey, altına imza attığımız tüm taahhütler devam edecek, bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. B planı o yüzden yok diyorum."



HDP Ak Parti ile bir koalisyon yapar mı?


"Bu da 7 Haziran'dan sonra konuşulacak bir şey doğrusu. Biz Türkiye'yi kaosa, istikrarsızlığa sürüklemek için seçime girmiyoruz. HDP'in amacı Türkiye'de kaotik bir durum yaratmak değil."



#Selahattin Demirtaş
#hdp
#seçimler
9 yıl önce