|

Demirtaş iki günde 'Çarkçı Selahattin' oldu

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, önce Taksim'e yaptığı Kabe benzetmesinden sonra, 1915 olayları için "Kabul ediyorum, bu bir soykırımdır" sözlerinden geri döndü. Soykırım çıkışı ile Türkiye'nin batısından oy beklediği seçmeni kızdıran Demirtaş Kabe benzetmesi ile de dindar Kütlerin tepkisini çekince "ben öyle demedim" açıklamaları çark etti.

Yeni Şafak
10:40 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 14:27 - 1/05/2015 Cuma
Diğer

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Ermeni iddialarına ilişkin geçtiğimiz aylarda söylediği sözlerini canlı yayında yalanladı. Birkaç ay önce başka bir programda "Kabul ediyorum, bu bir soykırımdır" diyen Demirtaş, adeta çark ederek, bu kez yaşananlar için "soykırım" ifadesini kullanmadıklarını bu konuda Hakikatler Komisyonu kurulsun teklifi getirdiklerini söyledi.



HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, sözde Ermeni soykırım iddiaları konusundaki kendi sözlerini CNN Türk'te yalanladı. Daha önce katıldığı bir televizyon programında, 1915 olayları için diasporanın dile getirdiği soykırım iddialarını "Tereddütsüz kabul ediyorum, bu bir soykırımdır" diye konuşan Demirtaş, bu kez yaşananlar için "soykırım" ifadesini kullanmadıklarını bu konuda Hakikatler Komisyonu kurulsun teklifi getirdiklerini söyledi.



Önce Kabe olayı şimdi de 'soykırım' iddiası


Demirtaş geçtiğimiz günlerde, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmasına ilişkin "Sizin için Kabe neyse, bizim için Taksim odur" demiş ve hem dindar Kürtler hem de HDP destekçisi Beyaz Türkler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.



Skandal Kabe benzetmesini de sonradan düzeltmişti


Demirtaş, "Ben 'Taksim işçinin, bizim Kabe'mizdir' demedim. 'Bazı şeyler mekanla bağlıdır' dedim. 'İşçi katliamını, 1977 katliamını Taksim dışında anamazsınız' dedim. Ve siz bir Müslümana 'Kabe dışında bir yere hacı olmaya git derseniz, hakaret etmiş olursunuz' dedim" şeklinde konuştu.




"Tereddütsüz kabul ediyorum, bu soykırımdır"


Selahattin Demirtaş, daha önce CNN Türk'te katıldığı bir programda, Ermeni diasporasının 1915 yılı olayları için dile getirdiği "soykırım iddialarını" değerlendirmiş ve yaşananlar için "Tereddütsüz kabul ediyorum, bu bir soykırımdır" ifadesini kullanmıştı. Osmanlı mirasını en çok sahiplenen partinin AK Parti olduğunu ve bu nedenle, Ermeniler'den de özür dilemesi gereken partinin de AK Parti olması gerektiğini ileri süren Demirtaş o programda şöyle konuşmuştu;



"Siz soykırım olarak değerlendiriyor musunuz?" sorusuna Demirtaş: "Elbette, hiç tereddüt etmeden! Milletvekili olduğumdan beri, ondan önce insan hakları avukatlığı yaptım. Bu konudaki yaklaşımım hiç değişmedi. Kimse kusura bakmasın. Çok acı tarihi bir olayı birileri resmi tarihi örttü diye ben de buna boyun eğecek değilim." demişti.






#selahattin demirtaş
#hdp
#demirtaş kabe
#demirtaş soykırım
9 yıl önce