|

Demirtaş: Odamda böcek var

Dinlendiğini iddia eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Evimi, telefonumu, meclisteki, partideki odalarımızda hala dinleme cihazları var. Çıkarmıyoruz, dinleme cihazlarını istiyoruz ki dinlesinler, belki biraz adam olurlar" dedi.

Yeni Şafak
19:39 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:46 - 18/12/2014 Perşembe
DHA

HDP, Siirt 1'nci olağan kongresi bugün Uğur Düğün Salonu'nda yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dinleme iddialarına ilişkin çok çarpıcı bir iddiada bulundu. 


"TBMM'DEKİ ODAMDA DİNLEME CİHAZI VAR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Telefon ve ortam dinleme iddiaları için, "Kendi foyaları ortaya çıkacak diye korkuyorlar. Evimi, telefonumu, meclisteki, partideki odalarımızda hala dinleme cihazları var. Çıkarmıyoruz, dinleme cihazlarını istiyoruz ki dinlesinler, belki biraz adam olurlar. Meclis'teki odama bırakılan dinleme cihazının nerede olduğunu dahi biliyoruz. Bunlar kendi odalarında hırsızlık, yoksulluk konuştukları için dinlenmekten çekiniyorlar, fakat bizim böyle bir korkumuz yok. Burada ne konuşuyorsak odalarımızda da onu konuşuyoruz. Neden bizim hesabımızı da sormuyorlar" dedi.


"ASIL PARALELCİLER YURT DIŞINA KAÇTI"

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Samanyolu TV ve Zaman Gazetesi çalışanlarına da değinen Demirtaş, "Gazetecileri almışlar, bunlar paralel yapının üyeleri bile değildir. Asıl paralelciler, görüntüler ve dinleme kayıtları ile yurt dışına kaçtılar. KCK, Balyoz, Ergenekon'da yanlış yaptıkları gibi, paralel operasyonunda da suçsuz ve günahsız insanları tutukladıklarını anlayacaklar" diye konuştu.


 
#selahattin demirtaş
#demirtaş dinleme
#demirtaş böcek
9 yıl önce