|

Demirtaş PKK'lı abisini kahraman ilan etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kendisine dağdaki abisini soran Yalçın Akdoğan'a yanıt vereyim derken skandal bir savunmaya imza attı. Demirtaş, kardeşi Nurettin Demirtaş'la ilgili "Ağabeyimi soruyor, çok meraktaysa söyleyeyim: Kendilerinin silah gönderdiği tecavüzcü barbar IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruyor" dedi.

Yeni Şafak
17:03 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:28 - 25/05/2015 Pazartesi
Diğer

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kendisine dağdaki abisini soran Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a verdiği yanıtta PKK'lı abisini savundu.



Demirtaş, kardeşi Nurettin Demirtaş'la ilgili "Senin tek kardeşin var. Ne iş yapıyor? Mesleği ne?" diye soran Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a, "Ailem belediyelerimizden ihale almışsa, çalmışsa çırpmışsa sorsunlar ama aileleri seçim işlerine karıştırmak doğru değil. Akdoğan ağabeyimi soruyor, çok meraktaysa söyleyeyim: Kendilerinin silah gönderdiği tecavüzcü barbar IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruyor" yanıtını verdi.



"İstifa ederiz"


Türk Bayrağı'yla HDP mitinglerine gelinmesine ilişkin soruya memnuniyet duyarız diyerek yanıt veren Demirtaş “HDP çok iyi mesajlarla yüzde 10 destek göremezse, suç ve günahlarla dolu AKP tek başına iktidar olursa eksiklik bizde olacak. Yüzde 10 barajını aşamazsak sebebi programımızın kötü olması, sorumlusu da halk değil, biz eşbaşkanlar oluruz. İstifa ederiz" dedi.


#HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş
#PKK
#Nurettin Demirtaş
9 yıl önce