|

Deniz Baykal, Antalya'da cami açtı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi ve seçim bölgesi Antalya'da cami açılışı yaptı. Kutlu Doğum Haftası'nda gerçekleşen açılışta Baykal, "Bizim kendi İslamiyet anlayışımız gerçek İslamiyettir. İslamiyetin en güzel, en doğru, en barışçı, en insancıl yüzüdür, gerçek İslamiyettir" diye konuştu.

Yeni Şafak
17:03 - 15/04/2015 Wednesday
Güncelleme: 14:05 - 15/04/2015 Wednesday
DHA

Memleketi Antalya'da partisinin 2'nci sıra milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını sürdüren Deniz Baykal, güne Döşemealtı İlçesi'nden başladı. Baykal, Döşemealtı'nda önce ilçe başkanlığını, ardından Belediye Başkanı CHP'li Turgay Genç'i ziyaret etti. Baykal, sonrasında Dağbeli Mahallesi'nde 2 yıl önce inşaatına başlanan ve yapımı ancak tamamlanan 'Osmanlı Emin Hafız Camii'nin açılışına katıldı. Dualar eşliğinde gerçekleşen açılışta konuşan Baykal, Kutlu Doğum Haftası'nda cami açılışında olmaktan duyduğu memnuniyeti, sevinci dile getirdi. Baykal, şunları söyledi:


"İslam dünyasının içine girdiği bu kavga, çatışma, şiddet ortamında Anadolu'da, Türkiye'de bizim İslamiyet anlayışımızın bir parçası olarak Döşemealtı'nda böyle bir caminin açılışında olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizim kendi İslamiyet anlayışımız gerçek İslamiyettir. İslamiyetin en güzel, en doğru yüzüdür, en barışçı yüzüdür, en insancıl yüzüdür, gerçek İslamiyettir. Bu İslamiyeti sahiplenmemizin, korumamızın ne kadar önemli olduğu İslam coğrafyasının yaşadıklarını göz önünde bulundurursak son derece önemlidir."


Baykal, açılışı gerçekleştirilen camiyi gerçek İslamiyetin yaşanacağı bir ibadet merkezi, genç kuşakların doğru İslamiyeti anlayacağı, öğreneceği merkez olarak değerlendirdiğini kaydetti. Konuşmasında caminin yapımına emek veren, katkı koyan isimlere de teşekkür eden Baykal, ardından Belediye Başkanı Genç'le Osmanlı Emin Hafız Camii'nin açılış kurdelesini kesti, ayakkabılarını çıkardı ve camiyi gezdi.



#baykal cami
#deniz baykal cami
#antalya cami
9 years ago