|

Destan yazacağız

Çekmeköy'de toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, "7 Haziran'da İstanbul'u kazanırsak, Türkiye'yi kazanırız. 21 yıldır her girdiğimiz seçimde İstanbul'da büyük bir destan yazdık. Yeni bir destan yazmaya var mısınız?" diye seslendi

Yeni Şafak
22:50 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 00:26 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak partinin AK Parti olduğunu belirterek, "Ama bütün bu yol, 7 Haziran'dan geçiyor. İstanbul'u kazanırsak, Türkiye'yi kazanırız. Türkiye'yi kazanırsak Ortadoğu'yu, Balkanlar'ı, Orta Asya'yı, gönül coğrafyamızı kazanırız" dedi.



Davutoğlu, Çekmeköy Belediyesi'nce Taşdelen Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ordu-Giresun Havalimanı'nı nasıl yaptılarsa bütün engellemelere rağmen dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa edeceklerini söyledi.



Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü Yavuz Sultan Selim'i yapacaklarını, Marmaray'ı bitirdiklerini dile getiren Davutoğlu, dünyada ilk 3 katlı tüneli 2 köprünün arasında boğazın altında inşa edeceklerini, bunları AK Parti'nin yaptığını ifade etti.



Ahmet Davutoğlu, "Yine dün Çanakkale'deydik. Dünyanın en geniş açıklığa sahip asma köprüsünü de Çanakkale'de inşa ediyoruz. Kim yapıyor? Avrupa ile Asya'yı 5 yerden, 4'ü boğazda biri Çanakkale'de kim birleştiriyor? İşte biz bu büyük hedeflere yürürken bunlar bizi engellemeye çalışıyorlar" diye konuştu.



Bugün Çekmeköy'de de çok sayıda tesisin açılışını yaptıklarını aktaran Davutoğlu, 320 milyon liralık tesisler arasında 3 belediye sarayı ve hizmet binası, bir nikah sarayı, 2 kamu binası, 7 muhtarlık binası, 10 anaokul, 11 değişik düzeylerde okul, 5 kültür merkezi, bir bilgi evi, 11 sağlık tesisi, 8 spor tesisi, 162 park ve yeşil alan bulunduğunu, bunları Çekmeköy'e kazandırdıklarını anlattı.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, bu yatırımların hayırlı olması dileğinde bulunarak "Bir taraftan seçim maratonuna yönelirken, ülkenin her yanını dolaşırken diğer taraftan da hizmetlere devam ediyoruz. Bizim işimiz zor ama çok onurlu. '81 vilayete de gideceğiz' dedik. Her gün başka bir vilayetten ses veriyoruz. Onlar ise birçoğu sadece bir bölgeye gidebiliyor. Bakıyorsunuz bir parti sadece Doğu ve Güneydoğu'da ve bazı büyükşehirlerde. Bir parti sadece İç Anadolu'da ve belli şehirlerde, bir parti sahillerde dolaşıyor" ifadelerini kullandı.



CHP'nin 33, MHP'nin 45, HDP'nin 50'yi aşkın ilde milletvekili olmadığını, bunların birçok yerde oyunun yüzde 2-3 civarına kadar düştüğünü belirten Davutoğlu, Türkiye'nin her yerinde olan, her yerinde vatandaşıyla kucaklaşabilen tek parti olan AK Parti'nin doğuda, kuzeyde, güneyde, batıda her vatandaşla gönül bağı kurabildiğini söyledi.



Davutoğlu, İstanbul'un Türkiye'nin özeti olduğunu, Çekmeköy ve İstanbullulara teşekkür ettiğini, 17 Mayıs'ta İstanbul'da muhteşem bir mitingle bir araya geldiklerini kaydederek, "AK Parti'de sendeleme, duraklamayı bekleyenlere tarihi bir ders verdi. Şimdi de gece yarısına yakın bir vakitte muhabbetle Çekmeköy'ün bu güzel meydanını doldurdunuz. Sizlere en derin kalbi teşekkürümü sunuyorum. Allah Çekmeköylülerden, İstanbullulardan razı olsun. İstanbul demek Türkiye demektir" dedi.



"Tarihi yürüyüş 1994'te başladı"


İstanbul'da bu tarihi yürüyüşün 1994'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başladığını dile getiren Davutoğlu, şehrin yaşanır kılındığını, AK Parti'nin, daha sonra yaşanmaz denilen, ekonomik krizden çıkmış, 28 Şubat sürecini yaşamış Türkiye'yi yaşanır kıldığını anlattı.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Şimdi de ülkemizi dünya ölçeğinde bir ekonomiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak olan da AK Parti. Ama bütün bu yol, 7 Haziran'dan geçiyor. İstanbul'u kazanırsak, Türkiye'yi kazanırız. Türkiye'yi kazanırsak Ortadoğu'yu, Balkanlar'ı, Orta Asya'yı, gönül coğrafyamızı kazanırız. İstanbul'da yeni bir zafer yazacak mıyız? 21 yıldır her girdiğimiz seçimde İstanbul'da büyük bir destan yazdık. Yeni bir destan yazmaya var mısınız? İnşallah İstanbul'da yüzde 50'yi, 55'i aşmaya var mısınız? Söz mü? Gelin İstanbul mitingimizde söylediğimiz o güzel ahitleşmeyi bir kez de hep beraber söyleyelim. Aziz stanbul şahit ol, bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, ülkenin her santimetrekaresine hizmet götürmeye, her haneye bereket ve zenginlik götürmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz çalışmaya Allah, tarih ve millet önünde söz veririz, söz veririz, söz veririz. İnşallah İstanbullu söz verdi mi o sözü için notere gerek yok. Notere kendisine inanmayanlar gider. Biz millete gideriz.



İnşallah bu Diyanet'i kapatalım diyenlere güzel bir ders verecek miyiz? 'İmam hatipleri kapatalım' diyenlere 'O 28 Şubat'taydı, geçti artık. Bundan sonra hiçbir eğitim kurumunu kapatamazsınız' diyecek miyiz? 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' diyenlere Kudüs'ün bizim olduğunu bir kez daha gösterecek miyiz? 'Kabemiz Taksim'dir' diyenlere Kabe'yi, kıbleyi öğretecek miyiz? Bu çeteye, paralelecilere, vesayetçilere karşı milli iradeyi hakim kılacak mıyız? İstanbul'da hiç unutmayacakları bir dersi onlara verecek miyiz? Yeni bir destan yazacak mıyız? Söz mü?"



Başbakan Davutoğlu, gece yarısına kadar kendilerini bekleyen Çekmeköylülerin sözlerinde duracağını sözlerine ekledi.



"İlçelerde miting yapacağız"


Ahmet Davutoğlu, konuşması sonrası açılış kurdelesini eşi Sare Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve partisinin milletvekili adaylarıyla kesti.



Başbakan Davutoğlu, kurdeleyi keserken "Aziz Çekmeköylüler, inşallah 30 Mayıs'ta, Fetih Günü'nde, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte hep beraber Yenikapı'da olacağız. İnşallah, seçimden önce son hafta içinde de 2 gün İstanbul'da, ilçelerimizde mitingler yapacağız. Hep beraber olacağız. İstanbul bizim gönlümüzdedir. Allah, İstanbul'a hizmet etmeyi bize nasip eylesin. Bu güzel hizmet binalarının, tesislerin, yeşil alanların, parkların en iyi şekilde kullanılması duasıyla, temennisiyle ya Allah, bismillah" ifadelerini kullandı.



Kurdele kesiminin ardından havai fişek gösterisi yapıldı.



#başbakan istanbul
#davutoğlu istanbul
#çekmeköy ak parti
9 yıl önce