|

Devletin değil milletin politikası

Çözüm sürecinde yolun yarısının geçildiğini ve artık geriye dönüşün mümkün olmadığını belirten Adalet Bakanı Bozdağ, 'Çözüm süreci artık bir devlet politikası değildir, millet politikasıdır. Vanlıların sahip çıktığı kadar, Yozgatlıların, İstanbulluların, Edirnelilerin sahip çıktığı önemli bir projedir' dedi

Osman Özgan
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 23:40 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Devletin değil milletin politikası
Devletin değil milletin politikası

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Maalesef son günlerde bölgemizde meydana gelen 'okul' iddiaları yasanın ön gördüğü şekilde izinler alınmak, prosedürler yerine getirilmek suretiyle açılmış okullar değil' dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Bozdağ, Van Adalet Sarayı'nda Van Barosu'nu ziyaret ederek, kentte görev yapan hakim ve savcılarla bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün'ü makamında ziyaret eden Bozdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin 62. Cumhuriyet Hükümeti'nin programında yer alan çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

Projenin başarılı olmasını ve nihai sonuca ulaşmasını arzu ettiklerini, daha önce Akil İnsanlar Heyeti'nin bu konuda çalışma yürüttüğünü anımsatan Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de araştırma komisyonu kurarak çözüm odaklı bir yaklaşım ortaya koyduğuna dikkati çekti.

HALK ONAY VERDİ

Parlamentoda çözümle ilgili ilk kez bir yasanın çıktığını ve bunun 'çözümün anayasası' sayılacak nitelikte olduğunu vurgulayan Bozdağ, 'Son olarak da 62. Cumhuriyet Hükümeti programında da çözüm süreci proje olarak yer almıştır. Çözüm süreci artık bir devlet politikası değildir, millet politikasıdır. Vanlıların sahip çıktığı kadar, Yozgatlıların, İstanbulluların, Edirnelilerin sahip çıktığı önemli bir projedir. Vatandaşımız 30 Mart, 10 Ağustos seçimlerinde bu projeye büyük onay vermiştir. Bu çerçevede adımlarımızı atıyoruz. Yeni hükümet döneminde de daha önce attığımız kararlı adımları yeni adımlarla destekleyeceğiz.' dedi.

PROSEDÜRLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Bozdağ, 'Başbakanımız bundan sonra kendi başkanlığındaki heyet eliyle süreci yürütecektir. Önümüzdeki günlerde yeni değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Şu anda bu konuyla ilgili bir detaylandırma yapmak istemiyorum' diye konuştu. Vali Aydın Nezih Doğan'ı ziyaretinde de konuşan Bozdağ, bölgedeki asayiş olaylarına değindi. Bakan Bozdağ, 'Çözüm, barış, kardeşlik diyenlerin insan kaçırması, yol kesmesi, arç yakması, haraç kesmesi hem hukuk dışı hem de çözüm konusunda samimi olmadıklarını gösterir' dedi.

Çözümün nabzını tutuyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çözüm süreci için bölgede üç günden beri nabız tutuyor. Bakan Bozdağ, Diyarbakır, Şırnak ve Van'da Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelerek çözüm süreci hakkındaki görüş ve önerileri dinledi. Çözüm sürecine destek olacak öneriler, yol haritasına eklenecek. Bozdağ, çözüm sürecinin tamamlanması için bölgedeki koşulların sağlanması noktasında görüş alışverişinde bulundu. Gittiği illerde vatandaşlarla da bir araya gelen Bozdağ, bölge insanının görüş ve önerilerini dinledi. Çözüm sürecinin bir an evvel tamamlanmasını talep eden bölge insanının sürecin sağlıklı yürümesine katkı sağlayacak önerileri ise yol haritasına eklenecek. Süreç ile ilgili nabız tutmak için yola çıkan Bozdağ, Hakkariye de gidecek.


10 yıl önce