|

Dibekte buğday dövdüler

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Feshane’de düzenlenen “Karabük Günleri” etkinliğine katıldı. Ala ve Şahin, dibekte buğday dövdü.

Yeni Şafak
18:14 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:16 - 25/12/2014 Perşembe
IHA

Feshane’de düzenlenen ve 28 Aralık’a kadar devam edecek olan “Karabük Günleri” tanıtım ekinliği bugün başladı. Etkinliğe İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve “Seksenler” dizisinin yapımcısı Birol Güven ile Şoray Uzun’un da aralarında bulunduğu dizinin bazı oyuncuları katıldı.


Etkinlikte tamamı Karabük Üniversitesi kız öğrencilerinden oluşan "Ana Mehter Korosu" okuduğu marşlarla katılımcılara müzik ziyafeti suncu. Seksenler dizisinin Balıkçı İdris’i Tahsin Taşkın’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini taklit ederek telefonla etkinliğe katılması ve daha sonra sahneye çıkması ise herkesi şaşırttı.


Etkinlikte bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Feshane’de haftasonları bir ilimizin tanıtım günleri düzenlenir. Şimdi de Karabüklüler olarak biz böyle bir etkinlik içerisindeyiz. Aslında her ilimizin tanıtım günleri bir şeyler söyler. Gelenlere bir mesaj verir. O illin özeliklerini, kültürel yapısını ortaya koyan bu etkinliklerden gelenler inanıyorum ki bir takım sonuçlar çıkarırlar. Şimdi üç gün sürecek olan Karabük Günleri gelenlere ne söylüyor, hangi mesajı vermek istiyor? Önce Karabük’te dünyaya gelmiş veya Karabük ile bağı devam edenlere ama Karabük’te yaşamayıp İstanbul’da ve başka ketlerde yaşayanlara ‘Karabük’ü unutmayın, ecdadınızın mezar yerleri olan yerleri unutmayın, bağınız olan yerleri unutmayın’ demek istiyor” dedi.


İçişleri Bakanı Efkan Ala ise “Aslında İstanbul bir yerin farkına varırsa Türkiye oranın farkına varmıştır demek. Safranbolu ise memleketimizin incisi. Onun tanıtıma ihtiyacı yok. Tanınmak isteyenler Safranbolu’ya gelebilir, diyebilirsiniz. Bu bakımdan aslında bu tür etkinliklerin zannedildiğinden daha fazla etkisi oluyor. Çünkü insanlar farkına varıyor. Aslında farkındalık oluşturuluyor. Eminim ki burayı gezen insanlar güzel Safranbolu’yu, Karabük’ü herhalde gidip bir kere daha görelim diyeceklerdir’’ şeklinde konuştu.

Etkinlikte daha sonra Bakan Ala ve Mehmet Ali Şahin ile beraberindekiler stantları gezerek, dibekte buğday dövdü.
#efkan ala
#mehmet ali şahin
#ak parti
#feshane
#karabük günleri
#dibekte buğday dövdüler
9 yıl önce