|

Dışişleri'nden kanlı saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula düzenlenen ve 148 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısını şiddetle kınadı. Açıklamada "Kardeş Pakistan'ın huzur ve güvenliği ile iç istikrarını bozmayı hedefleyen söz konusu terör eylemini şiddetle kınıyoruz" denildi.

Yeni Şafak
17:56 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 18:00 - 16/12/2014 Salı
AA

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığının, bazı öğrencilerin de rehin alındığının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.


"Kardeş Pakistan'ın huzur ve güvenliği ile iç istikrarını bozmayı hedefleyen söz konusu terör eylemini şiddetle kınıyoruz" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saldırıya karşı başlatılan operasyonların başarıyla sonuçlanarak, rehin alınan tüm öğrencilerin sağ salim kurtarılmaları en büyük temennimizdir. Türkiye, kardeş Pakistan'ın terörizmle mücadelesine desteğini, Pakistan hükümeti ve halkıyla dayanışmasını kararlılıkla sürdürecektir."

#pakistan
#peşaver
#silahlı saldırı
#askeri okula saldırı
#terör
#kınama
#türkiye
#dışişleri
9 yıl önce