|

Dışişleri'nden Nepal açıklaması

Nepal'de meydana gelen depremin ardından ülkedeki Türk vatandaşlarından bazılarına ulaşıldığı, halihazırda herhangi bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği ve ya yaralandığının kaydedilmediği ve Nepal halkının acilen ihtiyaç duyduğu insani yardımları ulaştırmak amacıyla gerekli hazırlıkların başlatıldığı bildirildi.

Yeni Şafak
16:58 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:03 - 25/04/2015 Cumartesi
AA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 11.40 civarında, merkez üssü başkent Katmandu'ya 81 kilometre mesafede, 7,9 şiddetinde bir deprem meydana geldiği hatırlatıldı.



Deprem nedeniyle hem Katmandu'da hem de Nepal'in bazı kentlerinde çok sayıda binanın yıkılması neticesinde ilk belirlemelere göre 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiğinin anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Nepal'de bulunan Türk vatandaşlarından bazılarına ulaşılmış olup, halihazırda herhangi bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği veya yaralandığı kaydedilmemiştir. Deprem nedeniyle yaşanan kayıpları nedeniyle dost Nepal halkı ve hükümetine başsağlığı diliyoruz. İlgili kuruluşlarımız Nepal halkının acilen ihtiyaç duyduğu insani yardımları ulaştırmak amacıyla gerekli hazırlıkları başlatmışlardır."



#Dışişleri Bakanlığı
#Katmandu
#Türk vatandaşları
#deprem
#açıklama
9 yıl önce