|

Dışişleri'nden Şevket'e üstün hizmet ödülü

Dışişleri Bakanlığı tarafından Pakistan Büyükelçisi Muhammed Harunn Şevket'e Üstün Hizmet Ödülü verildi. Törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Önümüzdeki yıl Başbakanımızın Pakistan’ı ziyaretini öngörüyoruz” dedi.

16:31 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 20:34 - 26/12/2014 Cuma
IHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Harun Şevket'e Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü verdi ve "Pakistan'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Pakistan'ın acısı acımız, sevinci sevincimizdir. Güvenliği dahil, her alanda destek vermeye devam edeceğiz" dedi.


Bakan Çavuşoğlu, yıl sonunda Türkiye'deki görev süresini tamamlayacak olan Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Harun Şevket'e bakanlıkta düzenlenen törenle Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü'nü takdim etti.


Törende konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta Pakistan'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara başsağlığı diledi. Çavuşoğlu, "Hem hakkın rahmetine kavuşan kardeşlerimizin hem de yaralanan kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz" diye konuştu.


İki ülke arasındaki ilişkilerin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan öncesine dayandığına işaret eden Çavuşoğlu, Türkiye ve Pakistan'ın iki kardeş ülke olduğunu ve ilişkilerin daha da ileri gitmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.


Son dönemde karşılıklı ziyaretlerde artış görüldüğüne dikkati çeken Çavuşoğlu, 2015'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Pakistan'a ziyaretinin öngörüldüğünü ve iki ülke arasında Dördüncü Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının yapılmasının planlandığını belirtti. Çavuşoğlu, "Eminim Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı ilişkilere başka bir ivme kazandıracak" ifadesini kullandı.


Türkiye'nin amacının ilişkileri güçlendirmek ve çeşitlendirmek olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:


"Pakistan'ın altyapı çalışmaları, toplu taşıma gibi alanlarda Türkiye'deki gelişmeleri örnek almasından memnunuz. Enerji kaynaklarını çeşitlendirmek için Türkiye ile yakın işbirliği içinde. Biz Pakistan'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Pakistan'ın acısı acımız, sevinci sevincimizdir. Güvenliği dahil her alanda destek vermeye devam edeceğiz."


İki ülke arasındaki ilişkilere katkısından dolayı Büyükelçi Şevket'e teşekkür eden Çavuşoğlu, Şevket'i en kısa zamanda yeniden Türkiye'ye beklediklerini söyledi.


Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Harun Şevket ise Üstün Hizmet Ödülü'nü almaktan büyük şeref duyduğunu belirterek, üç buçuk yıllık görev süresi boyunca dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkileri artırmaya çabaladığını kaydetti.


Pakistan-Türkiye ilişkilerinin özel ve benzersiz olduğunu vurgulayan Şevket, "Biz iki farklı coğrafyada yaşıyoruz ama gerçekte tek milletiz. Türkiye'yi her zaman kendi ailemiz gibi gördük. Bütün kapılar her zaman açıktı. Türkiye bizim ikinci evimizdir" şeklinde konuştu.


İki ülkenin ortak tarih, gelenek, kader, özlem ve ortak değerleri paylaştığını belirten Şevket, iki halk arasındaki bağların Pakistan-Türkiye ilişkilerinin gerçek gücü olduğunu söyledi.


Büyükelçi Şevket, Pakistan'ın Başbakanı Navaz Şerif liderliğinde siyasi istikrar, barış, uyum, hızlı sosyo-ekonomik kalkınma ve refah yolunda olduğunu dile getirerek, iki ülkenin bölge istikrarı için de önemli güç olduğunu ifade etti. Şevket, "Türkiye ile ikili ilişkileri daha da derin bir hale getirmek için hangi görev olursa olsun büyük bir onurla çalışacağım. Yaşasın Türkiye-Pakistan dostluğu, kardeşliği ve stratejik ortaklığı" diye konuştu.


Törenin sonunda Çavuşoğlu ve Şevket, törene katılan bakanlık çalışanları ve Pakistan Büyükelçiliği personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

#pakistan
#ankara büyükelçisi
#muhammed haroon shaukat
#mevlüt çavuşoğlu
#üstün hizmet ödülü
9 yıl önce