|

Dünya insanlık sınavını kaybetti

35 bin kişi kapasiteli Türkiye’nin en büyük çadır kentinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dünyanın Suriye konusunda duyarsız kaldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 21:57 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki 35 bin kişi kapasiteli Türkiye’nin en büyük çadır kentinin açılışını yaptı. Erdoğan, savaşlarda en fazla zararı çocukların gördüğünü savaşın çocukların hafızasında derin izler bıraktığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Çocukların küçük bedenlerinin savaşın ağır yükünü nasıl taşıyacaklarını kendimize sormamız gerekir. Dünyanın büyükleri olarak bunun hesabını vermek zorundayız. Uluslararası toplum olarak bu insanların başka ülkeye göç etmelerinin hesabını vermemiz gerekir.’’

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

 Suriyeli Kürtler’in Kobani normale dönene kadar Türkiye’de en iyi şekilde ağırlanacağını belirten Erdoğan, “Kobani halkı ya da Ayn el Arap halkı şehirleri yeniden imar edilene kadar bizim misafirimizdir. Türkmeniyle, Arabıyla, Kürdüyle ülkemiz bir kardeşlik yurdudur. Kapılarımız tüm mazlumlara açıktır” dedi. Avrupa’nın çok kültürlülük sıfatını hak etmediğine dikkati çeken Erdoğan şöyle devam etti: “Bütün uluslararası yardım kuruluşlarıyla dünya bu insanlık sınavını kaybetmiştir. Türkiye gerçek bir yardımseverlik ruhunu devam ettirmektedir." 
#Tayyip Erdoğan
#Emine Erdoğan
#çadır kent
9 yıl önce