|

Edibali: Bu kolay bir yolculuk değil

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, 'Bu, kolay bir yolculuk değil, bakın etrafınıza 3 kuşak yan yana. Bu erdem, kahramanlık, yürüyüşüdür. Hak ve millet için yapılan bitmeyen bir yürüyüştür. Söylüyorum, duyuruyorum herkes bilsin son hamlesine, son altın hamlesine gelmiştir. Bu soylu, muhteşem yürüyüşün hedefi 'muhteşem Türkiye'dir' dedi.

Aa
00:00 - 29/04/2012 Pazar
Güncelleme: 14:09 - 29/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Edibali: Bu kolay bir yolculuk değil
Edibali: Bu kolay bir yolculuk değil

Millet Partisi'nin 8. Olağan Genel Kurultayı, Ankara Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde başladı. Divan Başkanlığını Mehmet Emrullah'ın yaptığı kurultaya, çeşitli illerden 586 delege katıldı. Kurultayda Genel Başkan Aykut Edibali tek liste ile aday oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ankara Seğmenleri bir gösteri sundu. Daha sonra sinevizyonda 'Dünden bugüne Millet Partisi' adlı tanıtım filmi gösterildi. Gösterinin ardından Genel Başkan Edibali, partililerin alkışları ve sloganlar eşliğinde salona girdi.

Kurultayda konuşan Edibali, Millet Partisi'nin köklü, soylu, yeri ve hedefi belli, akıl, iman ve sabır partisi olduğunu ifade etti.

Millet Partisi'nin yürüyüşüne devam ettiğini kaydeden Edibali, 'Bu, kolay bir yolculuk değil, bakın etrafınıza 3 kuşak yan yana. Bu erdem, kahramanlık, yürüyüşüdür. Hak ve millet için yapılan bitmeyen bir yürüyüştür. Söylüyorum, duyuruyorum herkes bilsin son hamlesine, son altın hamlesine gelmiştir. Bu soylu, muhteşem yürüyüşün hedefi 'muhteşem Türkiye'dir' diye konuştu.

Millet Partisi'nin hiçbir şeyden korkmaksızın gerçekleri açıkladığını, milletle birlikte gerçek adaleti, gerçek hukuk devletini ve gerçek demokrasiyi aradığını dile getiren Edibali, tarafsız adil hukuk devletinin sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.

Demokrasiyi, 'iktidarın kan dökülmeksizin, savaş yapılmaksızın rıza ile el değiştirmesi' diye tarif eden Edibali, 'Demokrasi başbakanların, hükümetlerin iktidarın yargılanabilmesidir. Bir ülkede iktidar sorgusuz ve sorumsuzsa o ülkede demokrasi diye bir şey yoktur. Biz bunları kimseye kinimizden, garezimizden ya da kıskançlıktan söylemiyoruz. Allah korusun bizi sadece hak yönlendiriyor bir de acıma duygusu, merhamet...' dedi. Edibali'nin konuşması sık sıkı 'muhteşem Türkiye' sloganlarıyla bölündü.

Salondakilerle Hz. İbrahim'in hikayesini paylaşan Edibali, 'Biz memleketin gül bahçesini olmasını istiyoruz, yangın yeri değil' diye konuştu.

Belli bir yaş aralığının Millet Partisi'nin geçmişini çok iyi bildiğini, gençlerin de öğrenmesi gerektiğini dile getiren Edibali, partinin kuruluşuna ilişkin bilgi verdi. Millet Partisi'nin gençlerin desteğiyle ilerleyeceğini vurgulayan Edibali, şunları söyledi:

'Millet Partisi iki önemli safha geçirmiştir. Birincisi tarihi Millet Partisi'dir. Bir de yenilenen, çiçeklenen, muhteşem Türkiye yolunun yolcusu, son safha... Bu sizin sizin desteklerinizle, gayretlerinizle partimizin tarihinde yepyeni bir dönem olmuştur. Millet kelimesi bizim bütün ideallerimizi, imanını, ahlakını, bütün köklerini ve kültür değerlerini kapsayan muhteşem bir kelimedir. Hak ve millet kelimesinin üstüne başka bir kelime yoktur.'

12 yıl önce