|

Elektrik borcunu ödeyen çiftçi primini alacak

Bakan Çelik, "Çiftçi elektrik borcunu ödeme taahhüdü ile primlerini alabilecek" dedi.

Yeni Şafak
18:24 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:02 - 3/06/2015 Çarşamba
DHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, destekleme primlerini banka hesaplarına bloke konulan çiftçilerin, ödeme yapacağına ilişkin taahhütte bulunarak protokol imzalaması halinde paralarını çekebileceklerini söyledi.


Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik, beraberinde AK Parti Milletvekillileri Seyit Eyyüpoğlu, Kasım Gülpınar ve Abdülkerim Gök ile birlikte DEDAŞ İl Müdürü Yusuf Karayı ziyaret etti. Bakan Çelik ve beraberindekiler Şanlıurfa'da destekleme primi hak eden 23 bin 600 çiftçinin banka hesaplarına bloke konulmasıyla ilgili görüşme yaptığı sırada, dışarıda ise Ali Çetingöl isimli çiftçi hesabına konulan bloke nedeniyle görevlilerle tartıştı. Bu sırada dışarı çıkan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çiftçi Çetingöle tepkisinde haklı olduğunu ve yardımcı olacağını söyledi, ardından Bakan Çelik ile görüştürdü.


Yaşanan bu kısa süreli tartışmanın ardından görüşmesini kısa sürede tamamlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, DEDAŞ önünde gazetecilere açıklama yaptı. Hükümetin pazartesi gününden itibaren çiftçilere destekleme primlerini ödediğini anlatan Bakan Çelik, "Çiftçilerimizin hesabına prim desteklemeleri yatırıldı. Ancak, çiftçilerimiz hesaplarına elektrik borcu nedeniyle bloke konulduğu için parayı çekemediklerini bize ilettiler. Görüşmeler yaptık ve çiftçilerimizin tepkilerinde haklı olduğunu ancak diğer taraftan da elektrik borçlarını ödemeleri gerektiğini anladık. Bu kapsamında her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde bir protokol yapılmasını kararlaştırdık. Çiftçi elektrik borcunun tamamını ya da taksitli şekilde ödeyeceği taahhüdünde bulunarak protokol imzalayacak ve ardından blokesi kaldırılacak. Çiftçimiz çekeceği parayla borcunun taksitini ödeyecek ve geri kalan kısmını da kullanma imkanına sahip olacak" diye konuştu.



#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik
#DEDAŞ
#Çiftçi
9 yıl önce
default-profile-img