|

En güçlü adam

.
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:45 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
En güçlü adam
En güçlü adam

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Türkiye''nin 12. Cumhurbaşkanı olarak yemin ederek göreve başlaması Avrupa basınında geniş yer aldı. Bild gazetesi, ''günün fotoğrafı'' bölümündeki haberini Erdoğan''ın göreve başlamasını ''O şimdi hayallerindeki hedefe ulaştı'' başlığıyla verdi. İngiliz yayın kurumu BBC''deki haberde ise, ''Erdoğan parlamentoda resmi yeminini etti'' ifadesi kullanıldı. Avusturya''da yayımlanan Kronen Zeitung gazetesinde de Erdoğan için ''Türkiye''nin en güçlü adamı'' denildi.

10 YILDIR ETKİN

Hollanda''da yayınlanan De Telegraaf gazetesi, ''Erdoğan Türkiye''nin Cumhurbaşkanı olarak yemin etti'' başlığını kullandı. Frankfurter Allgemeine Zeitung ise Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın yemin etmesiyle Türkiye''de yeni bir dönemin başladığını yazdı.

En sadık arkadaşı başbakan oldu

Erdoğan''ın yemin töreni Fransız basınında da geniş yankı buldu. Fransız basını, Erdoğan''ın koltuğunu en sadık yol arkadaşı Davutoğlu''na bıraktığını yazdı. Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT), ise Erdoğan''ın halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olmasından dolayı seremoninin farklı olduğunu söyledi.


10 yıl önce