|

"Erdoğan 'adım çok geçiyor olmaz' dedi"

Yapımcı Erol Olçak, 2014 yerel seçimleri sürecine damga vuran AK Parti'nin Dombra şarkısının onaylanma sürecini anlattı. Arter Reklam Ajansı Başkanı Olçak, Uğur Işılak'ın seslendirdiği Dombra'yı Erdoğan'ın çok zor kabullendiğini kaydederek, "Şarkıyı partideki heyete dinletti ve yine de kabul ettirmek kolay olmadı çok zor oldu. O şarkıyı ilk çaldığımızdaki heyecanı etkiyi asla unutamam" dedi.

Yeni Şafak
19:29 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:49 - 22/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Son 3 seçimde tüm kampanyaların önüne geçen AK Parti'nin seçim müziklerinin mimarı olan yapımcı Erol Olçak, Dombra şarkısının hikayesini ilk kez anlattı. ÜLKE TV'ye konuşan Arter Reklam Ajansı Başkanı Erol Olçak, Uğur Işılak'ın Türkçeye söz yazıp seslendirdiği Dombra'yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok zor kabul ettirdiklerini söyledi.



17/25 Aralık olunca kampanyayı çöpe attık


Olçak 2014 yerel seçimleri sürecine damga vuran Dombra'nın ortaya çıkışı ve Erdoğan'a sunulması sürecini şöyle anlattı:


“Dombra biraz enteresan bir hikaye. 17 ve 25 Aralık olmadan önce çok farklı bir kampanya hazırlamıştık. Bu kampanyayı Erdoğan'a sunmuştuk. 17 ve 25 Aralık olunca bütün kampanyayı çöpe attık ve yeni bir kampanya dizayn ettik. Kampanyamızın matematiği şu şekilde, Erdoğan ve ailesi hedefe konmuştu Biz Sayın Erodğan'ı motive edecek bir kampanya aradık. Erdoğan'ın motive olması kitleleri motive edecekti.



Havaalanında çalacaktık arıza çıktı


Dombra'yı biz bir arkadaşımla birlikte hazırladık. Erdoğan Afrika'dan dönerken havalimanında çalmak istedik. Ancak teknik bir arıza çıktı ve biz şarkıyı çalamadık. Uğur Işılak Bey'e rica ettik ve sözlerini yeniden okudu.



"Erdoğan 'adım çok geçiyor olmaz' dedi"


Erdoğan'a heyetle birlikte kampanyayı sunduğumuzda şarkıyı dinlettik. Beni yanına çağırdı ve bu şarkının kişisel olduğunu ve adının çok geçtiğini söyledi. 'Bu şarkıyı kullanmak için acele etmeyelim bunun kararı için iki gün düşünmeliyim' dedi. Ben 'Bu şarkının sizinle ilgilisi yok, bu şarkı sizi sevenler sevgilerini ve 17 ve 25 Aralık'a ilişkin duygularını ifade etmek istiyorlar. Bu onların ifadesi bunu ancak bu şarkıyla yapabilirler' dedim. 2 gün sonra aradı ve şarkıyı partideki heyete dinletti. Yine de kabul ettirmek kolay olmadı, çok zor oldu. O şarkıyı ilk çaldığımızdaki heyecanı etkiyi asla unutamam."


#Erol Olçak
#Dombra
#recep tayyip erdoğan
9 yıl önce