|

Erdoğan: Erkeksen niye etekle geziyorsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Buluşması'nda " Maske eğer sen terörist değilsen maskesiz dolaş. Erkeğim diyor ne erkeği be sen erkeksen niye etekle geziyorsun. Dürüst olun dürüst. Terörist ama her yola başvuruyorlar. Bununla ilgili bu kanun er ya da geç çıkacak" dedi.

Yeni Şafak
16:20 - 25/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:26 - 25/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Buluşması'nda Merkez Bankası'nın çeyrek puanlık faiz indirimini değerlendirerek, "Bize karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka bir yerlere karşı bağımlılığın mı var? Bize tavır takınma" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın satır başları şöyle:


2007'de suni bir Cumhurbaşkanlığı krizi çıkartmak istediler. Kurduğum partiyi kapatmak istediler. Sonra da terörden medet umdular. Çözüm süreciyle olay başka yöne gidince sokak terörü başladı. Siz esnaflar bunun bedelini ağır ödediniz. Gezi olaylarıyla, 6-8 Ekim hadisesiyle "Dökülün sokağa" dediler. Demokrasi kürsüde olur. Böyle bir demokratik hak yok. Artık kürsüleri de terörize ediyorlar. TBMM altında sayın Başkanvekilinin önündeki çan kırılıyorsa, kürsüde konuşmacıyı bayan milletvekilleri taciz ediyorsa, birileri mikrofono kırıyorsa, birileri yüzüne maske takıyorsa demokrasi eziliyor demektir. Bu demokratik parlamenter sistem içinde temel hak ve özgürlüklerin egemen olduğu bir sistemde vekillere yakışacak bir üslup değildir. Kadın Meclis başkanına ağza alınmayacak sözler sarfediliyor ben bunu lanetliyorum. Maske eğer sen terörist değilsen maskesiz dolaş. Erkeğim diyor ne erkeği be sen erkeksen niye etekle geziyorsun. Dürüst olun dürüst. Terörist ama her yola başvuruyorlar. Bununla ilgili bu kanun er ya da geç çıkacak.


ŞAH FIRAT OPERASYONU

Süleyman Şah Türbesi'ni daha güvenli bir yere taşıyoruz. "Niye böyle yaptınız da kaçtınız?" diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bizim bu hadisede tek önceliğimiz tek bir askerimizin, vatandaşımızın burnu bile kanamadan meseleyi çözmek olmuştur. Ne Musul'da ne Süleyman Şah olayında mahçup olmadık. Sokakları terörize edenlerle daha sıkı mücadele edileceğini de göreceksiniz. Aylarca bu operasyon üzerinde çalıştık. Suriye'de kaybedilmiş bir metrekare toprağımız yok. Şu anda Eşme Köyü'nde yapılan düzenleme bizim daha önceki yerle mukayese edilmeyecek bir noktada güvenli bir alandır. Burada sırtını Türkiye'ye dayayan bir düzenleme var. Taburlarımızın arkasında yer alan bir yer. Oradaki düzenlemeyle birlikte görevi hakkıyla yerine getirecek bir imkana sahip oluyoruz. Birileri rahatsız oluyor. Ana muhalefet rahatsız olduysa doğru yoldayız demektir. PYD ile diyorlar. Hiç alakası yok. Biz bu tür terör örgütleriyle işbirliği yapacak kadar düşmedik. Bunların sırtında yumurta küfesi yok. Yaptıkları birşey de yok. Genelkurmay Başkanı'na muhalefet partisinin söylediği yenilir yutulur değil. Senin bu ülkede vatan, millet, bayrak adına ne yaptın? Başbakan Yardımcısı iken ne yaptın? Hakaret ettiğin Genelkurmay Başkanı dağlarda teröristlere karşı mücadele etti. Nerede durduğumuzu iyi bilmemiz lazım. Bu meselelerde omuz omuza olmalıyız. Elele olmalıyız. Bize düşmanlık yapanlara karşı muzaffer olalım. Esed ortada. 350 bin insan öldürdü. Bu adamın yanına kimler gitti bu ülkeden biliyorsunuz. Tablo ortada.


İÇ GÜVENLİK PAKETİ

İnşallah parlamentodaki düzenleme, demokratik hakların kullanımıyla ilgili sınırlama gelmiyor. İnsan haklarının ihlaline kapı açan hüküm yok. İç Güvenlik Paketi'nde halkımızın güvenliğini sağlayan pek çok yenilik var.


Bir gerçeği daha burada vurgulamam gerekiyor. Ekonominin büyümesi için bir ülkede huzurun ve istikrarın olması gerekiyor. Burada siz esnaf ve sanatkarlarımıza iş düşüyor.

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Esnaf ve Sanatkarlar Buluşması
#Şah Fırat
#iç güvenlik paketi
9 yıl önce