|

Erdoğan: Merhaba Deniz Harp Okulu

Deniz Harp Okulu Komutanlığının 241. Dönem Diploma Töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in katılımıyla yapıldı. Erdoğan, tören alanındaki öğrencileri, "Merhaba Deniz Harp Okulu" diyerek selamladı.

Aa
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 17:12 - 31/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan: Merhaba Deniz Harp Okulu
Erdoğan: Merhaba Deniz Harp Okulu

Deniz Harp Okulu Komutanlığının 241. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılımıyla yapıldı.

Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığındaki tören, alay sancağının tören alanında yerini almasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tören alanına gelmesiyle başladı.

Erdoğan, tören alanındaki öğrencileri, "Merhaba Deniz Harp Okulu" diyerek selamladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Deniz Harp Okulunun görevinin, dünya denizlerinde ulusun vazgeçilmez hak ve menfaatlerini koruyan Türk Deniz Kuvvetlerine, her zaman ve her şartta liderlik yapabilecek, Türk ulusunun güvenine layık deniz subayları yetiştirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Deniz Harp Okulu 241. dönem mezunu teğmenler hep birlikte, "Ant içeriz ki, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizleri bulacak, kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz" diye ant içti.

241. Dönem Baklası

Törende, 241. yıl baklasının dönem birincisi Teğmen Mert İdacı tarafından denize indirilmesinin ardından dereceyle okulunu bitirenlere diplomaları verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okul birincisi teğmen Mert İdacı'ya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek okul ikincisi teğmen Ahmet Kirez'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu okul üçüncüsü teğmen Eren Tüfekçi'ye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel de okul dördüncüsü Buğrahan Ceylan'a diplomalarını verdi.

Öte yandan okul beşincisi Muhittin Hakan Mazak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, okul altıncısı Yunus Çanak İçişleri Bakanı Efkan Ala, okul yedincisi Murat Hüdavendigar Bozik de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden diplomalarını aldı.

Dereceye giren diğer mezunlara da diplomalarını kuvvet komutanları verdi.

Mezuniyetlerinin 50. yılını kutlayan emekli subaylar da mezun olan bir kısım teğmene diplomalarını takdim etti.

Sancak devir teslim töreninin yapılmasından sonra sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlerin diplomalarını, okul komutanı tümamiral Özel verdi.

Tören, Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunması ve geçiş töreniyle sona erdi. Törenin sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçak ve helikopterler gösteri uçuşu yaptı. Bu arada denizde de çeşitli gösteriler yapıldı.

Törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok ile mezunların aileleri de hazır bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, törene Bahriyeli üniformasıyla katıldı.

10 yıl önce