|

Erdoğan'a hakarete 6 bin lira ceza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanlığı döneminde sosyal medya üzerinden hakaret eden kişi, 6 bin lira cezaya çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, sanık hakkında 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verdi.

-
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:04 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan'a hakarete 6 bin lira ceza
Erdoğan'a hakarete 6 bin lira ceza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanlığı döneminde sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İbrahim Erim, 6 bin lira para cezası aldı.

Antalya 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, sanık İbrahim Erim ve sanık avukatı Nusret Gürgöz katıldı.

FACEBOOK'TAN HAKARET

Duruşmada savunmasını yapan Erim, Gezi Olayları ile başlayan 17 Aralık sürecinde vatandaş olarak eleştiri hakkını kullanarak, Facebook hesabından paylaştığı resimlerin, kendisinin yaptığı resimler olmadığını söyledi.

Sadece başkaları tarafından yapılmış resimleri paylaştığını ifade eden Erim, "Yaptığım bu işlemin suç olduğunu düşünmüyorum. Eğer demokratik bir ülkede yaşıyorsak, bunların hiçbiri suç olmamalı. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatı Gürgöz de iddianamenin, Osmanlı Padişahı Abdülhamid dönemini hatırlatan bir iddianame olduğunu savunarak, sosyal medyanın özgürlük alanı olduğunu ve bu alanın iddianamelerle daraltılmak istenmesinin hukuka aykırı olduğunu öne sürdü.

Suç tarihinde dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bulunduğu konum gereği eleştirilere katlanmak durumunda olduğunu iddia eden Gürgöz, "Yürütme ne yazık ki yargı üzerinde de operasyon yapmaktadır. Müvekkil sert ve haşin olsa da eleştiri hakkını kullanmıştır. Müvekkilin beraatine karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

6 BİN LİRA ADLİ PARA CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığı kamu görevlisine hakaret suçundan önce 1 yıl hapis cezasına çarptırırken, duruşmadaki olumlu hal ve tavrı nedeniyle indirime gidilerek 10 ay karşılığı 6 bin lira adli para cezası ile cezalandırdı.

Mahkeme ayrıca, sanık hakkında 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verdi.

10 yıl önce