|

Erdoğan'dan Bakü öncesi önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'ın Başkent'i Bakü'ye hareket etmeden önce açıklama yaptı. Erdoğan 25 Aralık operasyonu kapsamında mahkemenin takipsizlik kararının hukuk içerisinde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı olarak nerede ikamet edeceğini açıklayan Erdoğan muhalefete de uyarılarda bulundu.

Aa
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 18:20 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan'dan Bakü öncesi önemli mesajlar
Erdoğan'dan Bakü öncesi önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köşk'e çıktıktan sonra ikinci yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a yapıyor. Esenboğa Havalimanı'da açıklamalarda bulunan Erdoğan, Azerbaycan'ın Türkiye'nin kadim dostu olduğunu belirtti ve iki ülke arasındaki ortak yatırımlara dikkat çekti.


Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası NATO ittifakı bünyesinde düzenlenecek Ukrayna'daki gelişmeler ve Türkiye sınırındaki gelişmelerle ilgili toplantıya değindi.

Riga'da düzenlenecek zirveye daha önce Başbakan olarak katıldığını anlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak katılacağı yeni zirvede ilgili ülkelere Türkiye'nin tavrını yeniden aktarma fırsatı bulunacağını söyledi.

Erdoğan, Diyarbakır'da düşen uçakta ise sadece bir pilotun bulunduğunu konu hakkında Genelkurmay'ın detaylı açıklama yapacağını söyledi.

25 Aralık operasyonu takipsizlik kararı

Erdoğan 25 Aralık operasyonu ile ilgili verilen takipsizlik kararıyla ilgili "Yargı takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararına, bu konuda itirazı olanlar varsa itirazı olanlar da itirazlarını yaparlar, olay bu kadar basittir. İtirazda da kimlerin hakkı vardır, kimlerin hakkı yoktur, bunlar hukukta bellidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede ikamet edecek?

Erdoğan: "Şu anda oturduğum yer ikamet adresimdir. Henüz yeni ikamet adresim, şöyle ifade edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gül) oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da inşallah yeni yapılan binalara, Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı Binası'na da ve aynı zamanda konutlarına da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız."

Muhalefete uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla ilgili bir soruya ise kendisinin bir veya iki kez davat edeceğini, bulunduğu makamın duygusallığı kaldıramayacağını davete gelmediği takdirde bir daha davet etmeyeceğini söyledi. Meclis Başkanı'na kitapçığın fırlatılması ve bunun meşru müdafaa olarak görülmesinin 'teşbih hata kabul etmez' dedi ve bunun bir zihniyet meselesi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ben bundan dolayı CHP'nin başındaki zatla ağız dalaşına girecek durumda değiliz.. Gelenlerle görüşmemizi yaparız. Gelmeyenler için ısrar etmek çok da doğru olmaz." dedi. Erdoğan,Hükümette bakanların görev dağılımına ilişkin de "Bize düşen hayırlı olsun" demektir. " dedi.

10 yıl önce