|

Erdoğan'dan kritik açıklama

Başbakan Erdoğan, Suriye helikopterinin düşürülmesine dair "Daha önce angajman kuralları açıklandı. Uyarılara kulak asmayınca kurallar işletildi ve silahlı kuvvetler gereğini yaptı" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 17/09/2013 Salı
Güncelleme: 19:33 - 17/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan'dan kritik açıklama
Erdoğan'dan kritik açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Navaz Şerif Başbakanlık'taki görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, toplantıda Suriye'yle ilgili gelişmeleri ve bölgedeki son durumu değerlendiklerini belirterek, Türkiye ile Pakistan'ın bu noktada fikir birliği içerisinde olduğunu gördüklerini söyledi.

Suriye helikopterinin düşürülmesi

Sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesi konusunda daha önce angajman kurallarıyla ilgili açıklamanın yapıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Uyarılara kulak asmayınca kurallar işletildi ve silahlı kuvvetler tarafından gereği yapıldı, olay budur" şeklinde konuştu.

Demokratikleşme paketi

Başbakan Erdoğan, demokratikleşme paketiyle ilgili olarak da bugün çalışmaların ilk etabını tamamladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda görevlendirmeleri yapmak suretiyle arkadaşlarımız redaksiyonlarını yapacaklar ve ay sonuna kadar ben de sadece demokratikleşme paketine yönelik bir basın toplantısıyla bunu açıklayacağım."

"Suriye konusunda fikir birliği içerisindeyiz"

Bölgede yaşanan gelişmeler konusunda da fikir alışverişinde bulunduklarına işaret eden Erdoğan, Suriye ile ilgili gelişmeleri de değerlendiklerini aktardı.

Erdoğan, Türkiye ile Pakistan'ın bu noktada bir fikir birliği içerisinde olduğunu gördüklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Terör konusunda gerek Pakistan'ın gerekse Türkiye'nin uzun yıllara dayalı sıkıntıları var. Bunları aramızda görüştük. Terör nedeniyle ciddi acılar yaşamış bu iki ülkenin, müşterek neler yapabilir, terörle mücadelede ne gibi birlikteliklerimiz olabilir, başlattığımız çalışmaları bundan sonra nasıl geliştirebileceğimizi de görüştük."

Kasım'da iade-i ziyaret

Erdoğan, geniş bir yelpazede imzalanan bu anlaşmaların, çok yönlü ikili ilişkileri, kurumsal ve ahdi bir zemine oturtarak, etkin şekilde geliştirme yönündeki ortak iradeyi de açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Yapılan görüşmelerin ve imzalanan anlaşmaların Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inancının tam olduğunu vurgulayan Erdoğan, Navaz Şerif'in yarın da İstanbul'da girişimciler ve işadamlarıyla gerek ikili gerekse heyetler arası çalışmalarının olacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, kasım ayının ilk yarısında iş adamlarıyla Pakistan'a iade-i ziyarette bulunacaklarını da belirtti.

11 yıl önce