|

Erdoğan'dan Rusya'ya çok sert yanıt!

Başbakan Erdoğan, Rusya'nın Suriye uçağıyla ilgili Türkiye'den bilgi istemesini sert bir dille eleştirdi.

HALİL AKKOÇ / YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 19:57 - 15/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdoğan'dan Rusya'ya çok sert yanıt!
Erdoğan'dan Rusya'ya çok sert yanıt!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye tarafından Ankara Esenboğa Havalima'nına indirilen Suriye uçağında ilgili olarak, 'Bagajda veya uçağın ele geçirilmiş olan bu konteynırındaki paketlerde gönderen firma olarak üzerindeki yazılı olan ifade, bizim Makine Kimya Endüstrisi'nin Rusya'daki karşılığıdır. Yani bizim makine kimya endüstrisi ne ise, o büroda odur.' dedi.

Büroya sor sana versin

Suriye uçağında bulunan malzemelerle ilgili açıklama yapan Başbakan Erdoğan, ' Alıcı Suriye Milli Savunma Bakanlığı'dır. Şimdi bu iki kurum arasında elimizde olan malzemeler kesinlikle harp malzemesidir. Bunu, 'radar malzemesidir', 'şu malzemesidir' diye saptırmanın anlamı yok. Radar malzemeleri de zaten harp malzemesi işlevini görmektedir. Malzemelerin harp malzemesi olduğu kesindir. Gönderen belli alan bellidir. Rusya'daki firmada zaten bunun aksini açıklamış değil. Rusya bizden bilgi istiyor. Bizden bilgi istemene gerek yok, bu bilgiyi ilgili büroya sor, o sana versin.' diye konuştu.

Bazı ihlaller sebebiyle indirildi
Başbakan Erdoğan, Ermenistan uçağına ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

'Burada da bazı ihlaller sebebiyle bu indirilme işlemi gerçekleştirildi. Fakat yapılan aramalar neticesinde herhangi bir sıkıntı doğuran netice olamdığı için tekrar uçağa yol verildi. Kendisi belirlediği istikametin yola çıkmış oldu.'

12 yıl önce