|

Erdoğan'dan seçmene mektup

İha
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 11:33 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan'dan seçmene mektup
Erdoğan'dan seçmene mektup

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'daki seçmeni mektupla yakın markaja aldı. Erdoğan, özellikle DTP'li belediyeler tarafından yönetilen illerde seçmenlere isimleriyle mektup yazdı.

Başbakan Erdoğan'ın seçmenlere isim isim gönderdiği mektuplar, Doğu ve Güneydoğu'da dağıtılmaya başlandı. Erdoğan, seçmene ismiyle hitap ederek başladığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti'yi kurduğumuz andan itibaren Türkiye'yi büyütmek, ülkemizin ulusal ve uluslararası saygınlığını arttırmak, ekonomimizi küresel bir boyuta ulaştırmak için sizlerin desteği ve teşkilatımızın yoğun çabasıyla önemli mesafeler katettik. Biz Türkiye'nin potansiyeline inandık, ülkemizin genç, dinamik ve çalışkan nüfusuna güvendik. Rotamız aziz milletimizin rotasıdır. Gücümüzü milletten alıyor, milletimizle aynı yöne bakıyor, milletimizin vicdanının sesi oluyoruz. Bu ülkenin güzel insanlarının en güzel yaşam standartlarına ziyadesiyle layık olduğunu düşünüyoruz. Demokrasinin ve hizmetin yerelden başlayacağı ilkesinden hareketle belediyelerimizin imkanlarını arttırdık. Şehrimizi güzelleştirmek için devasa projeler gerçekleştirdik, yıllar boyu hizmet görmemiş sokakları, caddeleri hizmetle tanıştırdık. 6 yıl önce yola çıkarken sahip olduğumuz heyecanı, coşkuyu, enerjiyi ilk günkü gibi muhafaza ediyoruz. Millete kazandırdığımız hizmetlere devam etmek, ülkemizi çok daha ileri seviyeye taşımak, şehirlerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi geleceğe hazırlamak için tam bir azim ve kararlılıkla yolumuzda ilerliyoruz. 29 Mart 2009 seçimlerinde Batman Belediye Başkan adaylığına sizlerin içinden biri olan, sizlerle büyümüş olan, sizlerle aynı havayı teneffüs etmiş, aynı coşkuları, sıkıntıları yaşamış yine sizlerin tercihi üzerine dürüst, ilkeli, yardımsever ve Batman'a yatırım yapmış iş adamı Ziver Özdemir kardeşinizi seçmiş bulunuyoruz. Ziver kardeşimize desteklerinizden eminiz. Türkiye'nin kutlu yürüyüşünde olan desteğinizin devam edeceğine, istikrar ve güven içinde kalkınmamızı sürdüreceğimize canı gönülden inanıyorum. Durmak yok, yola devam. Durmak yok, hizmete devam diyor, sizi ve ailenizi en kalbi duygularla selamlıyorum.”


AK PARTİ'NİN DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ ÇALIŞMA STRATEJİSİ


AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'daki çalışma stratejisi kapsamında özellikle belediyesi DTP'li olan illerde seçmen yakın markaja alındı. Belediye başkan adaylarından özellikle kararsız seçmene ev ziyaretleri gerçekleştirmesini isteyen parti, hükümetin icraatlarının halka birinci ağızdan anlatılması talimatını verdi.

Genel Merkez yönetimi, bu ziyaretlerde özellikle 2003-2008 tarihleri arasında kırsalda yapılan hizmetler, KÖYDES projeleri ve yapılan yol, asfalt, su sondajı, trafo gibi yatırımların tespit edilerek adaylara dağıtılmasını da istedi. Kadınlara ve gençlere yönelik özel çalışmalar yapılması için Doğu ve Güneydoğu teşkilatlarını uyaran AK Parti, “Kampanyada kurumsal olarak genel merkezin gönderdiği materyalleri kullanın. Söylem birliği uygulayın. İdeolojik söylemler yerine, hizmet esaslı kampanya yürütün. Polemiğe girmeyin” uyarısında bulundu.

AK Parti, sandık kurullarında görevli personeline de seçim günü güvenli oy kullanma taktiklerine ilişkin eğitim vermeye başladı. Kişisel gelişim, halkla ilişkiler uzmanları, psikolog, sosyologlardan oluşan eğitimciler, adaylara da slayt eşliğinde liderlik ve etkili iletişim eğitimi verdi. Eğitimde en çok Başbakan Recep Tayyip Erdoğan modeli üzerinde duran teşkilatlar tarafından özellikle Davos'taki diyalog ve monolog görüntülü olarak izlettirilerek özgüven kazandırma çalışmaları yapılmaya başlandı.



15 yıl önce