|

Erdoğan'dan 'Suriye uçağı' açıklaması

Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağıyla ilgili, 'İhbar noktasında, takdir edersiniz ki bu tür kuruluşlar, neresi ihbar etti, bunlar açıklanmaz' dedi.

Aa
00:00 - 11/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 18:25 - 11/10/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan'dan 'Suriye uçağı' açıklaması
Erdoğan'dan 'Suriye uçağı' açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağıyla ilgili, 'Gelen ihbar üzerine oradaki araştırmalar yapıldı, görüldü ki içerde maalesef bu tür malzemeler var. Bu malzemelerle ilgili çalışmalar yapıldı ve bunlar tutanaklarla tespit edilmek suretiyle bu araştırma yapıldı. Bu araştırmalar yapıldıktan sonra da bunlara el konmak suretiyle bizim ilgili bu noktadaki birimlerimize gönderildi. Bunların neler olduğu noktasındaki çalışmaları o birimlerimiz yapıyor' dedi.

Uçaktaki malzemeye ilişkin bilgi veren Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağıyla ilgili, 'Rusya'dan bizim Makine Kimya Endüstrimizin muadili olan bir kuruluştan, Suriye Savunma Bakanlığı'na gönderilen araç, gereç mühimmattır. Ve şu anda bizim ilgili birimlerimizde incelemesi devam etmektedir' diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, ihbara ilişkin, 'İhbar noktasında, takdir edersiniz ki bu tür kuruluşlar, neresi ihbar etti, bunlar açıklanmaz' dedi.

Putin'in ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretinin ertelenmesiyle Suriye uçağının Esenboğa Havalimanı'na indirilmesini bağdaştıran iddialara ilişkin, 'Sayın Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret bir defa bizim 4 gün önce yaptığımız telefon görüşmesinde zaten mutabık kaldığımız bir konudur. Tarihini birlikte diplomatik çevrelerimiz 3 Aralık olarak o görüşmemizden sonra belirlemişlerdir. Olayın bununla hiçbir alakası yok, bunları birbirine karıştırmayalım bunlar farklı şeyler' ifadelerini kullandı.

12 yıl önce