|

Erdoğan'dan tarihi çağrıya ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümet ve HDP heyetinin bugün PKK'ya yaptığı silahsızlanma çağrısı hakkında "Çağrılar güzeldir ama aslolan uygulamadır" dedi. Erdoğan, Demirtaş'ın açıklamalarına da tepki göstererek "Bugün Yalçın beyle açıklama yapanların açıklamaları farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. Burada iki maymun oynanıyor" dedi.

18:09 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:27 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:


Tabi silahların bırakılması çağrısı bizler için çok çok önemli bir beklentiydi. Demokratik açılım süreciyle başlayan bir çağrıdır. milli birlik ve kardeşlik çağrısıyla başlayan bir süreçtir. hasretle beklediğimiz bir çağrıdır. Çağrılar güzeldir ama aslolan uygulamadır. Bu uygulama seçim öncesinde ne kadar yansıyacak. Mart seçimlerinde malesef yansımadı. Biliyorsunuz yine aynı şekilde devam etti. Burada silahı bırakması gereken bölücü terör örgütünün mensuplarıdır. Güvenlik güçlerimizin silahı bırakması bekleniyorsa bu hayaldir. Güvenlik güçlerinin kullandığı süilahın hedefi huzurdur, güvenliği sağlamak için vardır. 


DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Adeta bir ikili görüntü söz konusu. Yalçın beyle açıklama yapanların açıklamaları farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. Burada iki maymun oynanıyor. Böyle şey olmaz, demek bunların oturmuş bir ilkesi yok. Hükümetin değil onların kendisini çek etmesi gerekir.  İnsanca yaşama erdemini getiren biziz, Televizyonlarda kendi dilinde yayın yapma hakkını getiren biziz. Bunlar saymakla bitmez. 


FAİZ TEPKİSİ

Biz yüzde 63 devletin borçlanma faizinden buralara kadar geldik ama burada faizci bir yaklaşım içerisinde olan arkadaşlarımız var. Bir de faize karşı duran arkadaşlarımız var. Bugün 1 puan faizin bu ülkeye maliyeti 2,5 milyar dolardır. 


DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Silahsızlanma, ateşkes gibi durumlar konuşuluyor geliyorsa bu AKP'nin lütfu değildir, barış isteyenlerin çabasıdır. Bu hükümeti kurtarma operasyonu  da değil, lütfu da değil. Güvenlik paketini göreceğiz, izleyeceğiz. Hükümetin üzerine düşen görevleri, topluma verdiği sözleri yerine getirecek adımlarla ilerlemedi" demişti.

#erdoğan
#erdoğan hdp
#erdoğan pkk
9 yıl önce