|

Erdoğan'dan Yargıtay kararına sert çıkış

Ankara Arena bugün tarihi anlara şahitlik ediyor. Halkın seçtiği ilk, Türkiye'nin ise 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde veda konuşması yaptı. Erdoğan Yargıtay'ın kararını eleştirdi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 13:01 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan'dan Yargıtay kararına sert çıkış
Erdoğan'dan Yargıtay kararına sert çıkış

Erdoğan Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun kararını sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan "Yargı sistemi bir grup haşhaşinin emrine bırakılmaz" dedi.

Erdoğan kongredeki konuşmasında Ali Alkan'ın sözlerini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan şunları söyledi:

"Hem siyasete hemde halk tarafınan seçilen cumhurbaşkanına karşı son derece nezaketsiz tavırları eski Türkiye'nin tarzıdır. Pensilvanya, hukuk sistemine emir veremez, talimat veremez. Hasan Sabbah benzeri tehlikeli mensuplarının oyunları asla olamaz. Vatansever hakim ve savcılar inanıyorum ki aralarındaki haşhaşileri temizleyecek. Yeni Türkiye'de paralel yapılanmalara mafyatik örgütlenmelere asla izin verilmeyecek.Lütfen kendilerini sorgulasınlar. Pensilvanya'daki zat, sen bu Türkiye'yi seviyormusun? Seviyorsan niye Türkiye'de değilsin de Pensilvanya'dasın. Hukuk sistemi bir avuç haşhaşinin şantajına mahkum bırakılamaz."

Danıştay'ın 146'ncı kuruluş yıldönümü töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına tepki göstermiş ve Adli Yıl açılışında Feyzioğlu konuştuğu takdirde törene katılmayacağını açıklamıştı.

Yargıtay Başkanlar Kurulu Feyzioğlu'nun konuşmasına karar vermişti.

10 yıl önce