|

Erdoğan'ın bu sözü kamu spotu oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında sarf ettiği 'Uyanık olacak, diri olacak, bilgiyle mücehhez olacak bir nesil istiyoruz' sözleri, bir kamu spotuna ilham kaynağı oldu.

İha
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:36 - 3/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan'ın bu sözü kamu spotu oldu
Erdoğan'ın bu sözü kamu spotu oldu

Başta bonzai olmak üzere Türk gençliğini tehdit eden uyuşturucu ile mücadeleye destek olmak için Fahrettin Tacer Vakfı tarafından kamu spotu hazırlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında 'Uyanık olacak, diri olacak, bilgiyle mücehhez olacak bir nesil istiyoruz' sözleriyle başlayan 40 saniyelik kamu spotunun başlıca sloganı da "Uyuşturucuya Karşı Uyanık Olalım" olarak belirlenmiş. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile, dört bakanlığın incelemelerinin ardından onay alan kamu spotunun, henüz yetişkinlik çağında olan ve yanlış arkadaş seçimi nedeniyle uyuşturucu baronlarının tuzağına düşen ve bir daha bu tuzaktan kurtulamayan gençleri uyanık olmaya yöneltmek için yapıldığı belirtildi.

BAKANLIKLAR DA DESTEKLEDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından da desteklenen kamu spotu, 20 Ağustos 2014 tarihinde RTÜK'ün onayından geçmiş. Önümüzdeki günlerde ulusal ve yerel televizyonlarda gösterilecek olan uyarı filminin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da izlendiği ve bu toplumsal soruna karşı gösterilen duyarlılık için teşekkürlerini ilettiği açıklandı.

Kurtlar Vadisi'nin baronu ve Arka Sokaklar'ın ise başkomiseri rolündeki tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı Zafer Ergin tarafından seslendirilen 40 saniyelik kamu spotunda, söz konusu maddelerin, ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan çocuklarımızı nasıl pençesine düşürdüğü, gazete kupürleriyle de desteklenmiş.

2012 yılında kurulan Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı, Türk ve İslam medeniyetini tüm dünyaya tanıtmak, Türkiye, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerindeki gençlere eğitim ve sosyal imkanlar sağlayarak maddi ve manevi güçlenmelerine imkan sunuyor.

10 yıl önce