|

Erdoğan'ın resti ile programdan çıkartıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Batman ve Diyarbakır ziyaretleri ile gündeme gelen belediye başkanlığı ziyaretleri krizi, DBP’nin tavrı nedeniyle bugünkü Siirt ve Mardin ziyaretlerinde de tekrarlanacak. Erdoğan’ın, bugünkü Siirt ve Mardin ziyaretlerinde belediye başkanlığı ziyareti yer almadı.

Yeni Şafak
12:25 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:40 - 4/05/2015 Pazartesi
Diğer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,Batman ve Diyarbakır ziyaretleri ile gündeme gelen belediye başkanlığı ziyaretleri krizinin, DBP'nin tavrı nedeniyleSiirt ve Mardin ziyaretlerinde de yeniden yaşanması ihtimali gündemde öne çıktı.Erdoğan'ın, bugünkü Siirt ve Mardin ziyaretlerinde belediye başkanlığı ziyareti yer almadı.



Erdoğan, kendisini devlet kültürü çerçevesinde karşılamaya gelmeyen belediye başkanlarının PKK'yı kastederek dağdan emir aldıklarını dile getirmişti. Erdoğan, Batman'daki konuşmasında, "Ben şimdi buraya geldim. Türkiye'nin cumhurbaşkanıyım. Yüzde 52 oyla ilk defa milletin seçtiği bir cumhurbaşkanıyım. Tabi kendime göre bir plan yaptım. Dedim ki 'Valiliği ziyaret ederim, belediyeyi de ziyaret ederim'. Fakat sağ olsun belediye başkanı havaalanına gelme nezaketini bile göstermedi.


Şimdi havaalanına gelme nezaketini göstermeyen bir belediyeyi bir cumhurbaşkanı olarak benim ziyaret etmem doğru mu? Dolayısıyla bunu bilmenizi istiyorum ki bunun istismarını yapmasınlar" demişti. Erdoğan, Çanakkale ziyaretinde CHP'li belediye başkanının kendisini karşılayan heyette yer aldığını da örnek olarak vermişti.



Komando Tugay Komutanlığı'na ziyaret


Erdoğan, bugün saat 12.15'te Siirt Valiliği'ni ziyaret edecek. Saat 13.00'te ise toplu açılış töreninde halka seslenecek. Saat 14.30'da eşinin adının verildiği TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu Açılış Töreni'ne katılacak olan Erdoğan, saat 15.00'te Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'na ziyarette bulunacak.



Mardin programı


Erdoğan, Siirt'ten Mardin'e geçecek. Saat 16.00'da Karayolları Parkı'ndaki toplu açılış töreninde halka hitap edecek. Ardından Mardin Valiliği'ni ziyaret edecek. Saat 18:15'te ise 70. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı'na ziyarette bulunacak. Milliyette yer alan habere göre Erdoğan'ın ziyareti sırasında Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bahçıvan'ın karşılama heyetinde yer almayacağına ilişkin bilgi nedeniyle Erdoğan'ın programında belediye ziyareti yer almadı. Aynı şekilde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretine de programda yer verilmedi.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Batman
#Diyarbakır
#Siirt
#Belediye ziyareti
#program
#Mardin
9 yıl önce