|

Erken seçim alarmı yok

YSK Başkanı Sadi Güven, erken seçim için hazırlık yaptıkları iddiasını yalanladı. HYSK'ya seçilenlere mazbatalarını veren Güven, "Kaldı ki erken seçimi kararı verecek olan da YSK değildir'' dedi

Osman Özgan
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 23:50 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Erken seçim alarmı yok
Erken seçim alarmı yok

İlk derece hakim-savcılarının adli ve idari yargıdan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu''na (HSYK) seçtiği 10 asıl, 6 yedek üye, YSK''da düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

TARAFSIZLIK UYARISI YAPTI

12 Ekim''de HSYK''ya seçilen yeni üyeler için YSK''da mazbata töreni düzenlendi. Tören öncesi resmi sonuçları açıklayan YSK Başkanı Güven, ''Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu''na seçilen üyelerimizin de mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı esaslarına göre görev yapacağına olan inancım tamdır. Seçimin ülkemize yargı camiasına sizlere ve ailenize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

YSK Başkanı Güven, Haziran 2015 seçimi için çalışmalara başlanmasının doğal olduğunu belirterek basında çıkan erken seçim hazırlığı iddialarını yalanladı. Güven, ayrıca, YSK'nın erken seçim kararı alabilecek bir mercii olmadığını da hatırlattı.

BAĞIMSIZLAR ALKIŞLANMADI

Güven''in konuşmasının ardından yeni HSYK üyeleri mazbataları YSK üyelerinin elinden aldı. Yargıda Birlik Platformu''ndan seçilen HSYK üyeleri mazbatalarını alırken salondan büyük alkış aldı. Ancak seçimlere bağımsız giren paralel yapının adayları ise sadece bazı YSK üyelerinden alkış alabildi.


9 yıl önce