|

Esed susuyor yerine CHP lideri konuşuyor

Suriye'nin düşürdüğü uçağımızla ilgili CHP Genel Başkanı'nın tavrının, Türkiye düşmanlarına, Türkiye üzerinde operasyon hayalleri kuran çevrelere cesaret verdiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Beşşar Esed, düşürülen uçağımızla ilgili konuşma ihtiyacı hissetmiyor. Kılıçdaroğlu zaten Esed adına yeterince konuşuyor. Gayet güzel paslaşıyorlar, en kritik anda bile" dedi

Aynur Ekiz
00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:19 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Esed susuyor yerine CHP lideri konuşuyor
Esed susuyor yerine CHP lideri konuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, Samsun'daki sel felaketi, düşürülen uçağımız, KPSS'de kopya iddialarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştiren Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Uçağımız, uluslararası hava sahasında Suriye karasularının 1 mil dışında yani Suriye'den 13 mil uzakta isabet almıştır. Uçağımız isabet aldıktan sonra süratle irtifa ve hız kaybetmiş, rotasından çıkmış, Suriye karasuları içine sapma yaparak 8,5 mile düşmüştür. Nihayetinde de bulunduğunda da zaten bunu tespit ediyoruz. Uçağımıza yapılan saldırı öncesinde hiçbir uyarı yapılmamıştır. Şimdi bu parçalar çıkarıldıktan sonra bu bir füze vuruşu mudur yoksa bir uçaksavar mıdır bunlar da daha net yapılacak incelemelerden sonra ortaya çıkacaktır. Gerekli uyarılar, gerekli teamüller yerine getirilmeden, silahsız olan uçağımıza saldırılmıştır. Hem Türkiye içinde kampanya yürütenlere, hem uluslararası kampanya yürütenlere açık açık söylüyorum; uçağımıza 13 milde, uluslararası hava sahasında hiçbir uyarı yapılmadan, tamamen düşmanca, tamamen hasmane bir şekilde saldırı düzenlenmiştir.

İBRETLİK BİR KAMPANYA

Uçağın düşürüldüğü 22 Haziran'dan bu yana, bu bilgileri delillerle, radar kayıtlarıyla ortaya koyduk. TBMM'de grubu bulunan 3 siyasi partinin genel başkanına ayrıntılı bilgi verildi. Bütün bunlar yapılmışken, bakıyorsunuz bizden ayrıldıktan sonra sayın Kılıçdaroğlu hedef saptırmak suretiyle, 'kamuoyuyla paylaşılan şeyleri bizimle konuştular' diyor. İnsaf, zerre kadar sizde nezaket olsa kalkarsınız orada kamuoyuyla paylaşılmayan ne varsa o soruyu sorarsınız. Dersiniz ki 'ben şu soruyu sordum cevabını alamadım. Bu olay sonrasında Türkiye'de son derece enteresan, son derece dikkat çekici, son derece ibretlik bir kampanya yürütülüyor. Türkiye'ye karşı yaklaşımı, Türkiye'ye karşı art niyeti çok açık olan bir Amerikan gazetesi, yayımladığı makaleyle uçağımızın Suriye karasularında vurulduğunu iddia etti. Bu iddiasına dayanak olarak da 'Pentagon'dan bir askeri yetkili' demekle yetindi. Vahim olan Türkiye'den belli medya kuruşlarının, belli yazarların, onlarla birlikte ana muhalefet partisi CHP'nin bu Amerikan gazetesinin borazanlığını yapıyor olmalarıdır. Genelkurmay'a değil, ABD'nin uydurma haber yayınlayan gazetesine itibar ediyorlar.

MİLLİ DURUŞ SERGİLEMEDİ

Suriye'nin devlet güdümlü gazeteleri kadar, Suriye rejimini savunan gazeteler ve yazarlar var. Düşürülen uçağımız konusunda Suriye'nin zalim rejiminden çok daha fazla Suriye'yi savunan politikacılar ve partiler var. Beşşar Esed, düşürülen uçağımızla ilgili konuşma ihtiyacı hissetmiyor, biliyor musunuz? Zira Türkiye'de Kemal Kılıçdaroğlu zaten Esed adına yeterince konuşuyor. Böyle bir durum var. CHP, Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde bugün artık Baas Partisi'nin Türkiye sözcülüğünü aleni şekilde üstlenmiş durumda. Gayet güzel paslaşıyorlar, en kritik anda bile. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Akdeniz'de Türk uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerde, milli bir duruş sergilemedi. Siz neyin peşindesiniz. Siz bu senaryoda neden piyonsunuz, neden borazanlık görevini üstleniyorsunuz? Türkiye'de kimi medya kuruluşlarının, kimi yazarların, CHP Genel Başkanı'nın bu senaryonun neresinde olduğunun da çok ama çok iyi farkında olması lazım. Türkiye üzerinde operasyon gerçekleştirmesine asla izin vermeyiz. CHP Genel Başkanı'nın saldırıya uğrayan uçağımızla ilgili tavrı, orada şehit olan pilotlarımızın hatırasını inciten bir tavırdır aslında. CHP Genel Başkanı'nın tavrı, gayri milli bir tavırdır. CHP Genel Başkanı'nın tavrı, Türkiye düşmanlarına, Türkiye üzerinde operasyon hayalleri kuran çevrelere cesaret veren bir tavırdır.

MISIR'IN YANINDAYIZ

Mısır'da iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi bir kez daha kutluyorum. Mısır devrimin başladığı andan bugüne kadar her alanda gerçekten büyük bir mesafe kaydetti. İnşallah mevcut sorunlar ve mevcut tartışmalar suhuletle aşılacak. Parlamenter sistem kusursuz işlemeye başlayacak, devlet başkanlığı ile milletin iradesinin tezahürü olan Yasama Meclisi ile tüm kurum ve kuralları ile Mısır hak ettiği güzel günlere en kısa zamanda ulaşacaktır. Maalesef Mısır'da bu belli kurallarla yola çıkıldıktan sonra bazı kuralların konulmuş olması ihdas edilmiş olması Mısır halkının iradesine saygısızlıktır. Türkiye ihtiyaç duyulduğu her aşamada Mısır'ın yanında olmaya devam edecek, Mısır halkının refah ve düzeni için üzerine düşen sorumluluğu hakkı ile yerine getirecek.




Londra yolcusu

Başbakan Erdoğan, 18 Temmuz'da geçen ay kararlaştırılan Moskova'ya yapacağı günübirlik çalışma ziyaretinin ardından 26-28 Temmuz tarihleri arasında da İngiltere'ye gidecek. Erdoğan, 27 Temmuz'da İngiltere Başbakanı David Cameron'la görüşecek. Erdoğan, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in vereceği resepsiyona ve Londra Olimpiyatları'nın açılış törenine katılacak.


Kurtulmuş'u kabul edecek

Başbakan Erdoğan, bugün Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ile birlikte AK Parti'ye geçeceği iddia edilen HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş'la görüşecek. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, kabulün saat 11.00'da, AK Parti Genel Merkezi'nde olacağı belirtildi.



TOKİ salvolarla yıkılmaz

Samsun'daki afette bin 508 yapı etkilendi. Samsun olayından hemen sonra Rusya'da bir olay patlak verdi. 172 kişi öldü. Afetin boyutu orada da çok büyük. ABD'de, Japonya'da oldu. Ülkemizde de zaman zaman afetlerde can kayıpları oluyor. Türkiye'de bir çarpık kentleşme sorunu var. Biz halkımızın da desteğini bekliyoruz. Ne kadar önlem alırsanız alın 1000 yılın en büyük afeti olabiliyor. Afetler karşısında can ve mal kaybını sıfıra indirmek mümkün değil. Samsun'da hayatını kaybedenlerle ilgili gerekli her türlü soruşturma ve inceleme yapılıyor. Gereken hiç tereddütsüz yapılacak. Samsun'da yaşanan acı hadiseyi siyasi bir ranta dönüştürmeye çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Dere yatağına konut inşa etmek gibi TOKİ'yle alakalı bir durum söz konusu değil. Tamamının gerekli zemin etüdleri yapılmış, dereyle ilgili ıslah çalışmaları yapılmış. 500 yılda bir görülecek bir sel geliyor maalesef bodrum katlarında vatandaşlara ağır faturayı ödettiriyor. Olayın üzeri kapatılamaz. Bodrum katların imarı konusunu da değerlendireceğiz, gerekli önlemleri alacağız. Gazetelerde mimar ve mühendisler konuşuyor. TOKİ'ye bir yazı gelmedi, niye bu yalan. Hayatını kaybetmiş insanlar üzerinden rant devşirme gayretine kimse girmesin. TOKİ bu ülkenin en başarılı kurumlarından biri. TOKİ sayesinde 415 bin aile ucuz, sağlam bir çatıya kavuştu. Bugüne kadar hayal edemediniz ey CHP. TOKİ bu tür salvolarla yıkılacak bir kurum değil. Birkaç olumsuz örnekten yola çıkıp bu kadar başarılı bir kurumun hedef yapılması insafsızlıktır. Çıkıyor TOKi öğrencilere yurt yapsın diyor. TOKİ'ye bu yetkiyi zaten Meclis verdi. TOKİ konutlarında sadece AK Partililer değil CHP'li de MHP'li de BDP'li de oturuyor.


Bosna bize emanet

Srebrenitsa, toplu halde öldürülen binlerce insan nedeniyle çok önemli ve ibretliktir. Katliam Avrupa'nın ortasında gerçekleşmiştir. Maalesef Avrupa ülkeleri ve Avrupa kurumları sadece seyretmekle yetinmiştir. Aynı şekilde BM de katliama seyirci kalmıştır. Srebrenitsa'ya göz yumanların, oradaki katliama seyirci kalanların üzerine yüzyıllar boyunca asla silinmeyecek bir leke bulaşmıştır. Aynı leke Gazze'de masum çocukların ölümünü seyredenlerin, Libya'da masum sivillerin ölümünü seyredenlerin, bugün Suriye'nin kentlerinde toplu halde katledilen insanları seyredenlerin de üzerine bulaşmıştır ve bulaşacaktır. Avrupa'nın ortasında yaşanmış olan bu soykırım girişimini Türkiye olarak unutmayacağımız, unutturmayacağız. Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya Merhum İzzetbegoviç'i vefatından saatler önce Saraybosna'da hasta yatağında ziyaret ettim. Kulağıma şunu fısıldamıştı; 'Bosna size emanet. Buralar Osmanlı'nın bakiyesidir' demişti. Şimdi o ifadeleri tekrar hatırlıyorum. Bosna, Boşnak kardeşlerimiz bize emanettir.


Twitter Kılıçdaroğlu dersini almamış

CHP, hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı da istismar etme hırsına girdi. Sınavın ardından bir sitede sahte soru kitapçığı yayınlandı. Terör örgütü bunu yapıyor, buna CHP sahip çıkıyor. Amaç, insanların en hassas yerlerinden vurmak, en hassas yerlerinden incitmek. Terör örgütü bunu yapıyor, buna sahip çıkan kim oluyor? Yine CHP oluyor. Geçen yıl CHP Genel Başkanı'nın eline sahte bir mail tutuşturdular, milyonlarca gencin hissiyatıyla oynattılar. Benim bakanıma kalktı, o maille vurmaya çalıştı. Twitter Kılıçdaroğlu. Onlar da olmasa çok fakir kalacak. Geçen yıl olanlardan ders almadı, bundan yüzü kızarmadı, mahcup olmadı, bu yıl da terör örgütünün bu eylemini yine CHP sahiplendi. KPSS son derece başarılı, temiz, sorusuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

ADAY GÖSTERECEK ADAM MI BULAMADINIZ

Tutuklu olarak yargılanırken aday gösterilerek, milletvekili seçilenlere ilişkin konu spekülasyona çok açık bir konu. Bir kısım davaları sulandırma, itibarsız hale getirme ve tutukluları aday gösterme olayı, aslında muhalefetin ülkenin gündemine taşıdığı bir sorun. Bile bile tutuklu şahıslar aday gösterilerek, cezaevlerinden adam kaçırma, davaları boşa çıkarma girişimine dönüştürülmek istenmiştir. Kim yaptı bunları? Muhalefet yaptı, büyüğüyle küçüğüyle bunlar yaptı. Dışarıdan adam mı bulamadın milletvekili yapmak için, cezaevlerinin içine mi kaldı işiniz, dışarı da hiç mi adam yok? Üçüncü yargı paketinde buna özel bir düzenleme yapılmadı. Çünkü, biz demokrasiyi bu şekilde sulandırma gayreti içerisinde olanlarla aynı istikamette yürüyemeyiz. Atılan adımlar, tüm yargı sistemine yöneliktir. Tüm tutuklu ve hükümlülere yöneliktir. Hiçbir kimseye veya hiç bir davaya yönelik adımlar atılmamıştır.




12 yıl önce