|

'Evet' diyenlerin elini öpmeliyiz!

Bülent Arınç, 12 Eylül referandumunda halkın yüzde 58'inin 'evet' oyu verdiğini hatırlatarak "O evetlerin içerisinde ben de varım diyecek herkesin elini öpmemiz gerekir. Darbecilerden hesap sorulmasında, bu yüzde 58'in ömür boyu unutulmayacak izleri vardır" dedi.

Cihan
00:00 - 5/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:42 - 5/01/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
'Evet' diyenlerin elini öpmeliyiz!
'Evet' diyenlerin elini öpmeliyiz!

Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın, vefatının 13. yılında Ankara Rixos Otel'de anma programı düzenlendi. Programa Başbakan Yardımcısı Arınç da katıldı. Burada bir konuşma yapan Arınç, Mehmet Akif İnan'ın çok sevdiği bir ağabeyi olduğunu belirterek, kendisini hayranlıkla hatırladığını söyledi. Arınç, 'İnanıyorum ki sadece bu salonda değil, binlerce insan ondan ders almış, feyz almış, en azında bir ağabey kardeş ilişkisi içerisinde yolunu istikametini bulmuştur' diye konuştu.

Ömür boyu unutulmayacak izler

12 Eylül referandumunun Türkiye'nin son 100 yılda yaşadığı en önemli olaylardan birisi olduğunu vurgulayan Arınç, 'Her şeye rağmen halkımızın yüzde 58 evet oyu vermesi ve o evetlerin içerisinde ben de varım diyecek herkesin elini öpmemiz gerekir. Milletimize en hayırlı hizmeti onlar yaptılar. Türkiye'nin demokratikleşmesinde, özgürleşmesinde, vesayet rejimlerinin ortadan kalkmasında, hasta yataklarından bile darbecilerden hesap sorulmasında, darbecilerin ve cuntacıların hesaba çekilmesinde bu yüzde 58'in ömür boyu unutulmayacak izleri vardır. Ne mutlu o kardeşlerimize, en başta da Memur-Sen'in yurtsever, vatansever temsilcilerine.' şeklinde konuştu.


11 yıl önce