|

Gezi olaylarının maliyeti 120 milyar dolar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "Anayasayı değiştirmemiz, rejimle ilgili son değişiklikleri yapmamız, Allah'ın izniyle başkanlık sistemini Türkiye'ye getirmemiz gerekiyor" dedi. İslam, Gezi olaylarının maliyetinin 120 milyar dolar olduğuna ancak Türkiye ekonomisinde hiçbir problem bulunmadığına dikkati çekti.

Yeni Şafak
10:59 - 30/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:03 - 30/04/2015 Perşembe
AA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Demokrasiyi nasıl güçlendirdiysek bu gücü bir daha sarsılmaz hale getirmemiz, anayasayı değiştirmemiz, rejimle ilgili son değişiklikleri yapmamız, Allah'ın izniyle başkanlık sistemini Türkiye'ye getirmemiz gerekiyor" dedi.



Karasu ilçesindeki bir düğün salonunda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen İslam, Türkiye'nin 7 Haziran'da en önemli seçim imtihanını vereceğini söyledi.



AK Parti'nin 2001'de "Benim bu ülke için bir hayalim var" diyen başbakanla yola çıktığını belirten İslam, bu hayallerin plana dönüşerek uygulandığını kaydetti.



İslam, Gezi olaylarının maliyetinin 120 milyar dolar olduğuna ancak Türkiye ekonomisinde hiçbir problem bulunmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:



"6 milyar dolar krize giren ülkeyi biz devraldık. 120 milyar dolar zararla bile kılı kıpırdamayan bir ülke haline getirdik. Sadece Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervi bile nereden nereye geldiğimizin en önemli işaretlerinden biri. 13 yılda bunu yapmış hükümetin karşısına bir muhalefet partisi çıkıyor ve 'Hazine dolu, harcama sırası bana geldi. Beni iktidar yapın, 4 günde batırırım' diyor. Bu ülkede yapılan sosyal yardımlar, yüzde 90 bizim bakanlığımızdan geçiyor. Neler yaptığımızı bilen en yakın kişi benim. Bu sözünü ettiğim partinin, geçen seçim beyannamesi açıklandı. Tam 74 sosyal hizmet vaadi var. Vaat edilen bu hizmetin 74'ünü biz 13 yıldır yapıyoruz."



İslam, iktidar olmanın, yönetilen insanları tanımak, onların içinden gelmek, onlarla kol kola olmaktan geçtiğini savundu.



Dünyada ekonomik krizin yaşandığına işaret eden İslam, "Petrol fiyatları, döviz kuru oynak. Bu şartlarda ekonomiyi tutabilmek, maharet ister. Bu noktalara alnımızdan ter damlaya damlaya gelmedik mi? Niye bir daha geri gidelim, aynı yolu yürüyelim? Yüzümüzü geleceğe dönmüşken, başkalarına yardım etmek varken niye bir kere daha yardım edilecek insan, ülke durumuna düşelim?" ifadesini kullandı.



"Şu ana kadar yaptıklarımızı taçlandırmanın sırası geldi" diyen İslam, sözlerini şöyle tamamladı:



"Önümüzdeki süreçte ülkemizin ekonomisini nasıl düzelttiysek o ekonomiyi istikrarlı şekilde dünya krizlerinden düzlüğe çıkarmamızı da bizim becermemiz gerekiyor. Sosyal hayata nasıl nizam verdiysek bunu daha mükemmel hale getirmemiz gerekiyor. Demokrasiyi nasıl güçlendirdiysek bu gücü bir daha sarsılmaz hale getirmemiz, anayasayı değiştirmemiz, rejimle ilgili son değişiklikleri yapmamız, Allah'ın izniyle başkanlık sistemini Türkiye'ye getirmemiz gerekiyor.



Birlikte olma ihtiyacımız var. Etrafımızdaki bütün mazlumlar, gece gündüz Türkiye'nin yükselişi için dua ediyorlar. Bizim dünyamızın bir yükselme ümidi varsa tekrar o, bu topraklardan olacaktır. Bütün dostlarımızın dua ettiği bu ülkeyi sekteye uğratmamak, sizin elinizde. Bu tarihi bir borç ve vazife. Bu vazifeyi yerine getirmemiz gerekiyor. Takdir sizden, hizmet bizden."



İslam, Kocaali ilçesinde yeni yapılan Anadolu Lisesi Orta Öğretim Öğrenci Yurdu ve Karasu Devlet Hastanesi inşaatında da incelemelerde bulundu.



#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam
#seçim 2015
#Gezi olayları
#başkanlık sistemi
9 yıl önce