|

Görevim bayrağı daha yükseltmek

AK Parti Grubu'ndan Bakanlar Kurulu'na giren tek isim Nurettin Canikli, görevi Hayati Yazıcı'dan devraldı. Canikli, 'Son derece başarılı, çıtanın yükseklere çıktığı icraattan sonra bir bakanlığı devralmak zor olsa gerek. Bizim de aldığımız bu bayrağı daha da üst noktalara taşımak görevimiz' dedi.

Yasemin Asan
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 20:55 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Görevim bayrağı daha yükseltmek
Görevim bayrağı daha yükseltmek

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62. Hükümeti açıklamasının ardından görev değişikliğinin yaşandığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı.

Eski Bakan Hayati Yazıcı'nın görevini yeni Bakan Nurettin Canikli'ye devrettiği törene bakanlık çalışanları katıldı. Canikli'ye görevinde başarılar dileyen Yazıcı, görevi süresi boyunca paylaşımcılığı hep ön planda tutmaya çalıştıklarını belirtti. Yazıcı, '29 Ağustos'ta görevim sona erdi. 2007 yılında 29 Ağustos tarihinde 60. Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu, ben ilk kez o hükümette devlet bakanı, başbakan yardımcısı olarak görev aldım, 2011'den sonra da bakan olarak görev yaptığım sürelerin tamamı 7 yıl' dedi.

HEDEFİ GÖSTERDİ

Devir teslim töreninin bayrak yarışı olduğunu söyleyen Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ın çok dinamik olduğunu ve devam eden projelerinin bulunduğunu ifade etti. Yazıcı, 'Türkiye ekonomisinin büyümesinde 2023 hedeflerini gerçekleştirmede anahtar bir görevi bulunan bakanlığın 2023 hedeflerine doğru yürütmekte olduğu projeler sapmadan daha da zenginleşerek 500 milyar dolar ihracat hedefi bulunuyor. Buna ulaşmak içinde çalışmak gerekiyor' diye konuştu.

BU DEVAMDIR KESİNTİ DEĞİL

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan Canikli, 'Son dereceli başarılı olan bir bakanlığı devalmak gurur verici. Çok kaliteli olan bu bakanlığı daha üst noktalara çıkarmak kolay değil. Sayın Hayati Bey'in yaptığı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Bizimde aldığımız bu bayrağı daha da üst noktalara taşımak görevimiz. Bu da bizim sorumluluğumuz, vebalimizdir' dedi. Bakanlıkta tamamlanmamış projelerin takipçisi olacaklarının altını çizen Canikli, 'Bu da bizim sözümüzdür. Biz aynı siyasi hareketin mensuplarız. Bu bir devamdır, bu bir kesinti değildir' diye konuştu. Canikli, Hayati Yazıcı'nın bakanlıkta oluşan bilgi birikimi ve tecrübesinden yararlanmak istediklerini belirtti.

10 yıl önce