|

Görüntülere rağmen yalan söyledi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, PKK’nın çektiği propaganda görüntülerine rağmen yalan söyledi. Teröristlerin silahlarıyla dağdan inip sahnenin etrafında halay çektiği ve sahnede örgüte destek konuşması yaptığı görüntüler, Demirtaş’ın “AKP provokasyonuydu” yalanını ortaya çıkardı.

Yeni Şafak ve
00:08 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 21:14 - 16/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Ağrı Diyadin'de güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lıların propaganda görüntülerinin ortaya çıkmasına rağmen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 askerimizi yaralayan terör örgütü mensuplarına sahip çıkmaya devam ediyor. Başbakan Davutoğlu'nu süreçle ilgili açıklamalarından dolayı yalan söylemekle suçlayan Demirtaş, kendisini yalanlayan PKK propagandasının görüntülerini ise görmezden geldi.



KENDİ ÇEKTİKLERİ GÖRÜNTÜLER


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Diyadin'de güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lılara ilişkin 4 Nisan'da Doğubeyazıt'taki kamera görüntülerine rağmen çözüm ve seçim süreçlerini sabote etmeye devam etti. Görüntülerde, bölücü terör örgütü mensuplarının Abdullah Öcalan'ın doğum günü münasebetiyle düzenlenen müzikli etkinliğe katıldığı görünüyor.



KURŞUN ATA ATA GELDİLER


Söz konusu etkinliğe Ağrı Dağı eteklerinden silahlarıyla inerek gelen bölücü terör örgütü üyelerinin havaya ateş açtığı görülen kamera görüntüsünde, sahnenin etrafında halay çekmeleri de yer alıyor. Görüntüler bu kadar açık olmasına rağmen Ağrı'da olup bitenden Başbakan'ın haberi olmadığını ileri süren Demirtaş, açıklamasında “Ağrı' da yaşanan olaylar AKP provokasyonuydu ve boşa çıktı. AKP kendi yaptığı provokasyonun tuzağına düştü” ifadelerini kullandı.



ÖRGÜTE DESTEK İSTENDİ


Aynı görüntülerde, bölücü terör örgütü mensubu kişilerin platforma çıkarak vatandaşları terör örgütüne destek vermeye ve örgütün sözde mahkemelerine başvurmaya çağırdığı da görülüyor. Kameraya yansıyan görüntülere rağmen PKK'nın baskı yapmadığı iddiasını sürdüren Demirtaş, Papa'nın önceki gün 1915 olayları için sarf ettiği “Ermeni soykırımı” ifadesini de destekler yönde açıklamalarda bulundu.


#Selahattin Demirtaş
#ağrı
#diyadin
#pkk
9 yıl önce