|

Gücünüz yetiyorsa çıkın ortaya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha seçim yapılmadan birilerinin kaostan bahsetmeye başladığını belirterek sert tepki gösterdi: Milleti, partileri barajı geçemezse kaos çıkarmakla tehdit ediyorlar. Hadi oradan. Hangi kaosu çıkarmaya gücünüz yetiyorsa çıkın ortaya. Bilesiniz ki bunun bedelini ağır ödersiniz.

Yeni Şafak
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:16 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Adana İstasyon Meydanı'nı dolduran onbinlere seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefeti ve paralel yapıyı eleştirdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi: Birileri paralel devlet oluşturmaya çalışıyor. Başbakanlığım döneminde ne demiştim: 'İnlerine gireceğiz inlerine' demiştim. Girdik mi? Devam ediyor muyuz? Daha devam edeceğiz. Hukuk içerisinde, bunlar bunun bedelini ağır ödeyecekler. Bunların baş imamı hocaefendileri. 1999'da Amerika'ya kaçtı, Pensilvanya'ya. Sen hocaefendi değil misin? Niye Pensilvanya'ya, Amerika'ya kaçtın da Mekke'ye, Medine'ye gitmedin. Ne işin var orada? Arkadan küçük imamlar da kaçıyor. Onlar da başladılar kaçmaya. İmam mihrabı terk eder mi? Bunlar terk eder. Şu anda panikteler.


Onlar kaçacak biz kovalayacağız.



MÜCADELEMİZ AĞIR OLACAK


Milleti, ümmeti bölenlerle mücadelemiz çok ağır olacak. Bu ülkede başörtülü kızlarımızın başörtüsü için 'füruattandır' diyenlerle mücadelemiz ağır olacak. Ne dediler? O hocaefendi denilen zat, 'Başını aç peruk tak.' İşte bunlara 7 Haziran dersi çok önemli. Bu ülkede kızlarımıza çektirilen o eza, cefanın arkasında bunlar var. Aldattılar ve maalesef yanlış yola sevk ettiler. İmam hatiplerin orta kısmı kapatıldı. 600 bin öğrenci vardı, 60 bine düştü. Şimdi hepsi açıldı. Şimdi öğrenci sayısı 1 milyona çıktı.



NEYİ BERABER AÇACAĞIZ YA


Hakkari vekili (Selahattin Demirtaş) ne diyor, havalimanını keşke beraber açsaydık diyor. Ben bugüne kadar bunların belediyelerinin bulunduğu 5 ile gittim. Hiçbirinde de belediye başkanları bizi karşılamaya gelmediler. Çünkü dağdan böyle emir aldılar. Bunları dağ yönetiyor. Bunlarda irade yok. Şimdi bu beyefendi de keşke beraber açsaydık, neyi senle beraber açacağız ya. Sen değil misin sokağa dökülün diyen, sen değil misin 50 kişinin ölümüne neden olan? Eşbaşkanın dağda bulunan ağabeyi bunlara talimat veriyordu. Havalimanını engellemek için saldırırken, bu eş başkanın en küçük kınamasını “abi ayıp ediyorsun” Dediğini duyan var mı? Diyemez, bunları dağ yönetiyor.



BEDELİNİ AĞIR ÖDERSİNİZ


Bu ne menem iştir? Milleti, partileri barajı geçemezse kaos çıkarmakla tehdit ediyorlar. Hadi oradan. Hangi kaosu çıkarmaya gücünüz yetiyorsa çıkın ortaya. Bilesiniz ki bunun bedelini ağır ödersiniz. Siz, bu ülkeyi, bu ülkenin güvenlik güçlerini ne zannediyorsunuz? Daha seçim yapılmadan seçim sonrası kaostan bahsediyorlar. Bunlar kandan besleniyor, candan besleniyor. Bunlarda hizmet göremezsiniz. Yüze yakın belediyeleri var, hangisinin şöyle dişe dokunur bir hizmetini gördünüz? Bunlar ancak Diyarbakır'da, dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan anneleri taciz etmeyi bilir. Arka kapısında da paralel yapıyla anlaşma yaparlar.



Suriyeli sporcuyu sevindiren telefon




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk vatandaşı olup ay-yıldızlı formayı giymek isteyen Suriyeli masa tenisçi Tesnim Nebhen ile telefonda görüştü. Hatay'ın Altınözü İlçesi'ndeki çadır kentte yaşayan ay-yıldızlı formayı giymek isteyen 14 yaşındaki Tesnim ile ailesi, Erdoğan'dan gelen telefonla sevinç yaşadı. Tesnim Nebhen, “Cumhurbaşkanlığından aradıklarını söylediler, ayaklarım yere basmaz oldu. Telefondaki kişi, Türkçe bilip bilmediğimi sordu, bildiğimi söyledim. Sonra 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlıyoruz' dediler. Kalbim durmak üzereydi. Erdoğan, 'O izlediğim kişi sen misin?' diye sordu. Ben de 'evet' dedim. 'Kaç kardeşsiniz, nasılsınız?' diye sordu. Benimle hem Arapça hem de Türkçe konuştu. Sonra 'Senin işlemlerini halledeceğiz' dedi. Çok teşekkür ettim ve kapattı” dedi. Telefon kapandığında mutluluktan ağladığını dile getiren Nebhen, hemen ailesinin yanına koşup sevincini paylaştığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda konuyla ilgilenildiğini belirtti.



Esnafın beli ağrıyor


Konuşması sırasında ilginç bir olaydan da bahseden Erdoğan, HDP'nin bir esnaftan oy isterken, aralarında geçen diyaloğu aktardı: “Bu partinin adayı bir esnafın yanına gidip oy istiyor. Esnaf da buna belim ağrıyor diyor. Aday da geçmiş olsun ama biz oy istiyoruz senden diyor. Bunun üzerine esnaf çok enteresan “size oy verip de her gün defalarca kepenk açıp kapatamam belim ağrıyor belim” diyor. Evet bunlar sadece milletin işine gücüne ekmeğine mani olmayı bilir.”



Sandığın üzerine oturursan kırılır


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'elektrik kesilirse sandığın üzerine oturun' sözlerini aktaran Erdoğan, “Elektrik kesilirse sandığın üstüne oturun diyor. Hale bak, seçimlerde oy kullanamadığı için seçim sandığının hala tahtadan olduğunu sanıyor. Halbuki sandıklar artık plastikten. Üzerine oturursanız kırarsınız sayın Kılıçdaroğlu. Siz sandığın üstüne oturmanın değil, sandıktan çıkmanın hesabını yapın. Yahu tavuk musunuz da sandığın üzerine tüneyeceksiniz? Sandık üzerne oturmak için değil, sandıktan çıkmak için var” dedi.







#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#seçimler
#adana
9 yıl önce