|

Gül binmesin diye saklamışlar

Abdullah Gül'den "saklanan" Cumhurbaşkanlığı uçağı skandalı dün ortaya çıktı. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde alınıp kullanılan uçağın, Gül 2007'de Cumhurbaşkanı olduktan sonra 1 yıl boyunca kendisinden saklandığı ve bir pilotun anlatması ile ortaya çıktığı öğrenildi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:27 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gül binmesin diye saklamışlar
Gül binmesin diye saklamışlar

Çankaya Köşk'ünde yaşanan skandal olayı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın anlatması üzerine AK Parti Milletvekili Hüseyin Çelik kamuoyuna açıkladı.

Gül'den gizli binmişler

Dün 24 TV'ye konuk olan Çelik, 2008'de yaşanan olayı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ağzından şöyle aktardı: "Sayın Ali Babacan anlattı, ilk defa dün duydum. Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı zamanında Cumhurbaşkanlığının kullanımı için bir uçak sipariş edilmiş. Uçak gelmiş. Daha sonraki süreçte Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu. 1 yıl boyunca bu uçak gizlenmiş. Zaman zaman hangarda bekletilmiş zaman zaman kendileri kullanmışlar.. Babacan bu uçağın hikayesini anlattı. Ve bütün bu yapılanlar Abdullah Gül'ün uçaktan haberdar olmaması için. Bir pilot gelip haber vermiş bu durumu. Böyle böyle bir uçağınız var sizin haberiniz yok demiş.."


10 yıl önce