|

Gül'den pilot selamı (Video)

Haber Merkezi
00:00 - 22/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 01:54 - 22/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Gül'den pilot selamı (Video)
Gül'den pilot selamı (Video)

TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de (TAİ) incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, modernize edilen F-16 savaş uçağına binerek pilot selamı verdi. Gül'e karşılama töreninde kartal amblemiyle üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan ebru çalışma hediye edildi.


Çalışmalara ilişkin brifing alan Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile birlikte uçakların bulunduğu bölüme geçti. Modernize edilen F-16 savaş uçağına binen Gül, pilot montu giyip şapka taktı ve gazetecilere pilot selamı verdi. Gül, kokpitte bulunmanın nasıl bir duygu olduğunu soran gazetecilere “İnsan büyük zannederdi ama oturunca tam tek kişilik” karşılığını verdi. TAI'de bulunmaktan ve çalışmaları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, “Her şeyden önce gurur verici. Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Herkesin gurur verici ve özgüvenimizi artırıcı bu başarıları takip etmesi gerekir” diye konuştu.



TAI'nin 5-10 sene sonra dünyanın en gözde kuruluşlarından biri olacağını söyleyen Gül, dünyanın en büyük uçaklarının önemli parçaları ve F-16'ların TAI'de üretildiğini söyledi. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günlük birçok kavgalar, çekişmeler, hepsi gelip geçici şeyler ama kalıcı olan Türkiye'yi yücelten, yükselten, Türkiye'ye büyük itibar kazandıran ve bize de büyük öz güven kazandıran tesisler buralardır. Çok önemli stratejik kararlar alınmıştı son yıllarda.” Gül, daha sonra “ANKA” isimi insansız hava aracının simülatörünü kumanda etti.

13 yıl önce