|

Gül'e 'nano' sürprizi

Ulusal Nanoteknoloji Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bir saç telinin 10'da biri kalınlığındaki plaka üzerine “Sayın Cumhurbaşkanım holgeldiniz” yazısı ile karşılandı. Gül, Ermenistan ile başlatılan süreci değerlendirirken de, “Takipçisi olacağım” cevabını verdi.

Haber Merkezi
00:00 - 3/09/2009 четверг
Güncelleme: 02:57 - 3/09/2009 четверг
Yeni Şafak
Gül'e 'nano' sürprizi
Gül'e 'nano' sürprizi

Bilkent Üniversitesi'nin Ulusal Nanoteknoloji Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşık 3 saat boyunca merkezi gezerek nanoteknoloji çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül'e ziyareti sırasında Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Cevdet Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, DPT Müsteşarı Kemal Madenoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve Bilkent

SÜRECİ YAKINDAN İZLİYORUM

Nanofabrikasyon laboratuvarında Cumhurbaşkanı Gül'e sunum yapılırken, bir saç telinin 10'da biri kalınlığındaki bir plaka üzerindeki “Sayın Cumhurbaşkanım, UNAM'a hoşgeldiniz” yazısı bilgisayar ekranından gösterildi ve bunun saç teline de uygulanabileceği anlatıldı. Merkezden ayrılırken gazetecilere bir açıklama yapan Gül, Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişki kurulmasına yönelik gelişmeler ile ilgili soruya yanıt vermek yerine “Ben size başka bir şey söyleyeceğim. Hatta uzun vadede bu daha önemli bir konu” dedi. Daha sonra Türkiye'deki nanoteknoloji çalışmalarından övgüyle bahseden Gül, sanayi devrimini kaçıran ve atılan adımları arkadan takip eden Türkiye'nin nanoteknoloji biliminde iddialı olduğunu söyledi. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Gül, “Konuyu yakından takip ediyorum” demekle yetindi.

15 лет назад