|

Gülen Menderes ile parti kuracaktı

Ahmet Keleş cematin Aydın Menderes ile yeni bir parti kurmak için görüştüğünü fakat bunun gerçekleşmediğini söyledi. Keleş partinin kurulabilmesi halinde Zaman Gazetesi bürolarının parti temsilciliği gibi kullanılacağını kaydetti. Keleş yaklaşan 1 Mayıs'ı gösterdi ve cemaatin hükümete karşı bu fırsatı değerlendireceğini söyledi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 8/04/2014 Salı
Güncelleme: 23:50 - 8/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Gülen Menderes ile parti kuracaktı
Gülen Menderes ile parti kuracaktı

Cemaatin kilit ismi Prof. Dr Ahmet Keleş çarpıcı açıklamalarda bulundu. Keleş Aydın Menderes ile Fetullah Gülen'in parti kurmak için görüştüğünü söyledi. Keleş Zaman Gazetesi bürolarının da parti temsilciliği olarak kullanılmasının planlandığını kaydetti. Keleş bu görüşmenin sonuca kavuşmadığını ve Fetullah Gülen'in kendilerine olayı unutmalarını ve kesinlikle dillendirmemelerini istediğini kaydetti.

KURAN'I FIRLATTI

25 yıl Gülen Cemaati içerisinde hizmette bulunan Prof. Dr. Ahmet Keleş, Gülen'in Manisa Salihli'deki vaazı sırasında kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerimi yere fırlattığına bizzat şahit olduğunu söyledi. A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programına Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Keleş konuk oldu. Fetullah Gülen Manisa Salihli'deki vaazında Kuran-ı Kerimi üzerimize attı! Ben de oradaydım.Biz o zaman Kur'anı nasıl atarsın diye söyleyemedik. Zaten olayı algılayamadık da. İşte cemaat içindeki kardeşlerimin de bunu iyi görmesi gerekir. İçinde olunca anlayamıyorsun!


BİZİ SAHABELERSİNİZ DİYEREK UYUTTU

Prof. Dr. Ahmet Keleş Gülen'in, Mehdiyeti temsil ettiğini söyledi. Keleş şunları söyledi:

"Biz cemaat içinde o zaman öyle inanıyorduk. Gülen, 'siz peygamberin sahabeleri gibisiniz' diyerek bizi motive ediyordu. Biz Fetullah Gülen'in dünyayı yöneteceğine inanıyorduk. Yeryüzüne Allah'ın gönderdiği İki mübarek nesil var biri peygamber soyundan sahabeler biri sizsiniz.Diye motive ediyordu…Bize diyorduki Allah Rusya'yı yerle bir etti.Hazırlanın yakında ABD'de yerle bir olacak, hazırlanın yakında dünyannın fatihleri sizler olacaksınız .Diyordu.Ama ABD'ye gidince bu söylemlerden vaz geçti…Birgün 5. Kat toplantısında önünde diz çökmüş bekliyorduk. Dünyayı nasıl feth edeceğimizden bahsediyor. Çok az kaldı diyordu. Orada yurt dışından Türkmenistan dan Pakistan'dan. Dünyayı ganimet olarak dağıtacağım ama sizlerin önünüzdeki engelleri aşmanız gerek önünüzde Bedir'ler var diyerek bizi motive ediyordu. Öyle ki biz o coşkulu duygularla kendimizi bile çoktan feda etmeye hazır hale geliyorduk.

CEMAAT ALLAH'IN BUYURDUĞUNA DEĞİL GÜLEN'E BAKAR

Gülen, kendisini dünyayı fetih edeceğine inandırmış olduğunu bun fikride kendilerinede aşıladığını kaydeden Keleş "Gülen meşruiyetini kendisinden alıyor cemaat de meşruiyeti Fethullah Gülen'den alıyor. Cemaat üyeleri için Allah'ın ne buyurduğu değil Gülen'in ne dediği önemlidir. Cemaat mensupları Gülen ne demiş en çok ona bakar" dedi.

CEMAATİN İSTANBUL'DA MALİYE BAKANLIĞI VAR

Cemaatin paralel yapılanmasından sözeden Keleş Gülen hareketinin kasasının İstanbul'da olduğunu kaydetti. Keleş İstanbul'da cemaatin kendine ait bir binası olan bir Maliye Bakanlığı olduğunu söyledi.

1MAYIS'I PROVOKE EDECEKLER

Yaklaşan 1 Mayıs'ı hatırlatan Ahmet Keleş 1 Mayıs olaylarını cematin kullanacağını ve hükümete karşı provoke edeceğini kaydetti.


10 yıl önce