|

Gül'ün veda konuşmasında duygusal anısı

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'de yemin eden 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görevini devretti. Abdullah Gül devir törenindeki konuşmasında anlattığı anı duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:44 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Gül'ün veda konuşmasında duygusal anısı
Gül'ün veda konuşmasında duygusal anısı

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'de yemin eden 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görevini devretti. Abdullah Gül devir törenindeki konuşmasında anlattığı anı duygusal anların yaşanmasına neden oldu. İşte Gül'ün konuşması:

Sayın Cumhurbaşkanı, değerli hanımefendiler, erksalanslar, 7 yıl süreyle üstlenmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığgı görevini, bugün Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum. Devir teslim töreni benim için büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur.

Görev sürem boyunca, uyum ve eşgüdüm içinde çalıştığım ülkemizin yasama-yürütme ve yargı organı mensuplarına ve sivil toplumumuza birkez dehe teşekkür etmek istiyorum.

Türk halkı tarafından Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la 40 yılı aşkın dostluğumuz, dava arkadaşlığımız var. Yarım asra yakın bir beraberliğimiz var. Böyle bir arkadaşıma devrediyorum. Sayın Cumhurbaşkanının üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, vatan aşkını ve millet sevgisini en yakından bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca, önce partimizi beraber kurduk, sonra da Türkiye'nin yönetiminde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık.

Gururla söylemeliyim ki, bu 12 yıl Cumhuriyet tarihimiz en parlık yılları arasında yer aldı. Birlikte ekonomik, sosyal reformklara imza attık. Ülkemizde demokrasinin derinleşmesini ve refahın artmasını, değerli arkadaşlarımızla hep beraber yaptık. Bölge ve dünya barışına el birliğiyle katkıda bulunmaya çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, görevimi devrederken müsterihim. Tıpkı başbakanlık görevimi devrettiğim gibi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'nin büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olmasına kendi çıkarlarımız bakımından olduğu kadar bölgenin de ihtiyacı vardır.

Bir teşekkür etmek istiyorum. Önce anneme babama sağlık sıhhat diliyorum. Çok yükümü çekti, siyasi hayatımın ilk 10 yılında hiç eve uğramadığımız yıllardı çocukları o yetiştirdi. O zaman hiç unutmam ben artık milletin çocuklarını kurtarmak için uğraşacağım, bizim çocukları da sen kurtaracaksın dedim. Devlet hayatımda tabii ki, bizlerin eşlerinin de görevleri oluyor. Devletimizi ve milletimizi temsil söz konusu olduğunda, her türlü gayreti gösterdi. Buna da sizler şahitsiniz. Kendisine, çocuklarıma, kardeşlerime, yakın arkadaşlarıma, hepsine teşekkür etmek istiyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim, sizi bir kez daha tebrik ediyorum. Şahsınıza, değerli eşinize, çocuklarınıza, sağlık afiyet diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Milletimize hizmet etmek için şereften onur duyacaksınız.

10 yıl önce