|

Günay: Sansür varsa yanlış

İha
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 11:36 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Günay: Sansür varsa yanlış
Günay: Sansür varsa yanlış

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜBİTAK'ın çıkardığı Bilim ve Teknik dergisinin Mart sayısındaki Darwin kapağının siyasi baskılar nedeniyle son anda değiştirildiği iddialarına ilişkin olarak, “Detayları bilmiyorum ama Darwin yüzünden kapağın değiştirildiğine ihtimal vermiyorum” dedi.

Bakan Günay, İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yılı dolayısıyla Ulus'ta bulunan 1. Meclis'te düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Günay, kurtuluş mücadelesi ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'u anlatırken zaman zaman duygulandı.

Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinin eski TBMM binasından idare edildiğini ve bu yüce çatının savaşın en ağır koşullarına rağmen hiç kapanmadığını belirten Bakan Günay, “Vatan kurtarmak keyif çatmakla değil, fedakarlık yaparak olur. Mehmet Akif sırtında paltosu olmadığı halde o dönem Ankara'da en az iki daire alacak kadar büyük para ödülünü reddedip İstiklal Marşımızı yazdı. Akif, 'Bu paraya bu milletin ihtiyacı var' demişti. Bize bırakılan vatan sevgisi ve bu güzel ahlaka hepimizin sahip çıkmasını temenni ediyorum. Akif'in, 'Ben bu şiiri yazarım ama ödülü almam' sözleri hepimiz için örnek olmalıdır” diye konuştu.

Bakan Günay, milleti yönetenlerin sadece millete hizmet etmesi gerektiğini söyleyerek, “Milleti yönetenler milletin sırtından zengin olmamalıdır” ifadesini kullandı.

Bakan Günay, konuşmasından sonra 1. Meclis sıralarını dolduran öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sonunda gazetecilerin TÜBİTAK ve Darwin tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Bakan Günay, “Dün Anadolu'dan ziyaretten geldim. Meselenin ayrıntısını bilmiyorum, detayları öğrenince bir yorum yapabilirim. Bu tartışmaya taraf olmak istemem. Bu prova, bu kapak hangi nedenlerden değiştirilmiş bilmiyorum. Ama Darwin yüzünden kapağın değiştirildiğine ihtimal vermiyorum” şeklinde konuştu.


15 yıl önce