|

Gündem IŞİD ve tezkereler

Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da başladı. Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay Harekat Daire Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk de katılıyor.

Ajanslar
00:00 - 30/09/2014 Salı
Güncelleme: 11:31 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Gündem IŞİD ve tezkereler
Gündem IŞİD ve tezkereler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den IŞİD'le ilgili brifing alacak. Bakanlar Kurulu, Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplandı. Her hafta bir konuya odaklanan Bakanlar Kurulu toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, IŞİD'le ilgili brifing verecek. Bölgesel gelişmeler, çözüm süreci, gibi konuların masaya yatırılacağı toplantıda Hükümet, politikalarını hayata geçirmek için ne tür adımlar atacağını da ele alacak.

Suriye ve Irak tezkeresi Meclis'e sunulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki temasları çerçevesinde son şekli verilen Suriye ile Irak tezkereleri bugün TBMM'ye sunulacak.

Hükümet, Ortadoğu'nun yeni baş belası olarak nitelendirilen, 'IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'a ilişkin iki yeni tezkereyle Meclis'ten daha kapsamlı yetki isteyecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki günkü açıklamaları doğrultusunda dün gözler tezkerelerin sevki beklenen Meclis'e çevrildi.

Ancak Sabah saatlerinde 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılına ilişkin düzenlediği geleneksel basın toplantısında TBMM Başkanı Cemil çiçek'ten 'Yarın (bugün) gelebilir' açıklaması geldi. Meclis'in daha önce verdiği iki yetkinin süresinin Ekim'de dolacağını anımsatan Çiçek, tezkerelerin içeriğine ilişkin bilgisi olmadığını söyledi. Çiçek'in açıklamasının ardından Ak Parti grup yöneticileri de tezkerelerin bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Meclis'e sevk edilmesini beklediklerini söyledi. Tezkerelerin içeriğine ilişkin sorulara, 'Biz de Meclis'e sevk edildiğinde göreceğiz' yanıtını veren grup yöneticileri, 'Ancak her iki tezkere de süre uzatımının ötesinde unsurlar olacak. Yani yetki uzatımına ilişkin değil yeni tezkereler Meclis'e gelecek' bilgisini verdi.

Başbakanlık'ta Özel Güvenlik Toplantısı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay Harekat Daire Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk'ün de katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısına ara verildi.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Bakanlar Kurulu'na sunumunu yaptıktan sonra ara verilerek özel güvenlik toplantısı sona erdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

Özel Güvenlik Toplantısı'nda son şekilleri verilen Suriye ve Irak tezkerelerine Meclis'e sunulacak.

10 yıl önce