|

Günün dersi: Demokrasi

Günboyu süren Genelkurmay'ın geceyarısı yaptığı açıklamayla ilgili tartışmalarda herkes kucağındaki taşları döktü. Hükümet, Genelkurmay'ın açıklamnasına kesin tavır koyarken, Deniz Baykal, Erkan Mumcu, Mehmet Ağar ve Muhsin Yazıcıoğlu sorunların demokratik kurallar içinde çözülmesi çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
00:00 - 28/04/2007 Cumartesi
Güncelleme: 18:51 - 28/04/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Günün dersi: Demokrasi
Günün dersi: Demokrasi
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

'Çok şükür milletimiz afet bekleyenlere felakete yol açan fırsatçılara fırsat tanımıyor ve tanımayacaktır. Türkiye'nin bütün dinamikleriyle güçlendiği bir dönemde yaşıyoruz. Kim ki bu dayanışma ruhumuzu, bu yardımşlaşma ruhumuzu, bu sosyal dokumuzu yaralama gayretine girerse, buna gölge düşürmeye gayret ederse milletimiz ve tarih onları affetmeyecektir. Bunu böyle bilin..'




HÜKÜMET SÖZCÜSÜ CEMİL ÇİÇEK:


"Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğü ve Türk Milleti'nin esenliği bu değerlerin korunmasıyla mümkündür. Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, Anayasa ve yasalara aykırı gerçek ve tüzel kişiler tarafından tarafından zaman zaman ortaya konan hiçbir tutum ve davranış tasvip edilemez, tasvip etmek de mümkün değildir."




CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL:


"Cumhuriyet ve demokrasi Türkiye'nin gücüdür. Eğer Demokratik rejim yozlaşırsa, zarar görürse, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne de zarar verir."




ANAVATAN GENEL BAŞKANI ERKAN MUMCU


"Ne teatral demokrasi havariliği ne kerameti kendinden menkul rejim bekçiliği bu ülkeye hayır getirmeyecektir. Hepimizin milletimize karşı diplomasi yapmaktan vazgeçmesi lazım. Satır aralarına saklanmış manalarla konuşacak günde değiliz. Açık yürekli olmak lazım. Durumumuz açık yürekli olmayı, kamplaşmayı değil, el ele vermeyi, el birliği etmeyi zorunlu kılmaktadır.



DYP GENEL BAŞKANI MEHMET AĞAR



"Türkiye'nin demokrasi dışında bir çözümü yoktur. Türkiye anayasal kurallar ve sivil siyaset içerisinde sorunları çözme kapasitesine sahiptir ve bu hali ile bölgesinde farklıdır. Siyaset uzlaşmanın, demokratik metodları hakim kılmanın yoludur. Siyaset, birlikteliğin kardeşliğin çözülmesi yeridir. Karşı karşıya kaldığımız sorunların çözüm yeri milletin sarsılmaz iradesidir ve bununla mümkündür.



BBP GENEL BAŞKANI MUHSİN YAZICIOĞLU


"Türk siyasi hayatının içine gireceği süreçte, demokrasi ve hukuk dışı hiçbir tasarruf ve dayatmaya destek vermeyecektir.


SHP GENEL BAŞKANI MURAT KARAYALÇIN

'Türk Silahlı Kuvvetlerinin böyle bir açıklamada bulunmasına neden olan gelişmeleri biliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin duyarlılığını anlıyorum ve paylaşıyorum. Ancak siyasi yaşama sivil ya da asker, derin ya da sığ herhangi bir müdahaleyi asla doğru bulmuyorum'


MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

"Türkiye, demokratik istikrarı tehlikeye sokan bu krizi, çok ağır bir rejim sorununa dönüşmeden demokratik yol ve yöntemlerle aşmaya mecburdur. Bunu sağlamak, Türk milletine ve Türkiye'nin geleceğine olan ortak onur ve namus borcumuzdur"

17 yıl önce