|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:30 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 18:35 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
1- AK Parti yine açık ara farkla önde


AK Parti son yapılan anket çalışmasında da Türkiye'nin partisi olduğunu gösterdi. Türkiye’de 2014’te çok önemli olaylar yaşanmasına rağmen siyasette tablo değişmedi. GENAR’ın Türkiye Siyasi Gündem Araştırması’na göre, AK Parti yüzde 48, CHP yüzde 25, MHP yüzde 14, HDP yüzde 9 oy oranına sahip. 


2- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı DEİK Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, paralel yapı operasyonlarına deyinerek, "Dönemin başbakanı diyenler, şimdi dönemin haşhaşi örgütü oldular, inşallah bu örgütü de kısa süre zarfında kimse hatırlamaycak" dedi.


14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlatıldığını ifade eden Erdoğan, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak süreci yakından izliyorum. Her şey yasalara ve usulüne uygun şekilde cereyan ediyor. Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor, hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, medya yoluyla algı operasyonları yapılmıyor. Kim ne derse desin gerçekten şu anda dikkatli ve temiz bir süreç ilerliyor" dedi.


3- ABD'den Gülen sorusuna ilkesel cevap 


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Amerikalı bir gazetecinin, "Türk mahkemesi, taraftarları hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanan Fethullah Gülen için tutuklama kararı çıkardı. Türk Hükümeti iade istedi mi? İstedilerse, ABD Fethullah Gülen'i iade eder mi" sorusuna verdiği yanıtta, bu tür soruları ilke olarak yanıtlamadıklarını söyledi.


4- Başbakan Davutoğlu: Maskelerini tek tek indireceğiz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek Trabzon İl Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle; 


"Kars'tan Kırklareli'ne, Van'an Bilecik'e, Trabzon'dan Nevşehir'e dolaşıp tek millet, tek devlet, tek bayrak derken birileri, oturdukları yerden provakasyon yaptı, onlar bizden sonra kongre yaptılar. Bizim kongremiz, vefa kongresiydi, CHP'ninki ise gerilim kongresi oldu. Bakın kaç aydır fırtınalar kopuyor, ulusalcılar, şucular, bucular diye ayrıldılar."


"Baktılar ki Türkiye'de darbe yapamıyorlar, Şişli Belediyesi'nde darbe yapmaya kalktılar. Birisi diyor ki bizi tehdit ediyorlar, şantaj yapıyorlar. Bir buçuk yıldır şer odakları her türlü koalisyonu deniyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'nin mazlumlara kapısını açan Suriye politikasını gözardı edemeyecekler. Türkiye Suriye'de, Filistin'de, Bosna'da, Myanmar'da, Somali'de mazlumlara yardım etmeye devam edecek."  


5- Peşmerge IŞİD'i dağıttı


Irak ve Suriye'deki terör eylemleriyle gündeme gelen IŞİD, Ağustos ayında kontrolünü ele geçirdiği Musul'un ilçesi Şengal'i kaybetti. Peşmerge güçleri, bölgeye doğru ilerleyerek, Şengal'de hakimiyeti yeniden sağladı.


6- Başbakan Davutoğlu: Erdoğan'la kardeşliğimiz ölümle bitmez


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen Rize İl Kongresi'nde partililere seslendi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aralarına fitne sokmaya çalıştığını hatırlatarak, "Bizim kardeşliğimiz ölümle dahi bitmez" açıklaması yaptı.


Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu küçük hesaplarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızla aramıza fitne sokmaya çalıştı, bizim arkadaşlığımız siyasetle başlamadı, siyasetle de bitmez ölümle de bitmez. Bu dünya ahiret, kardeşlik davasıdır" dedi.


7- Süleyman Şah'ta tutulan nöbetin yanıtı Diriliş'te


TRT'nin ilk iki bölümüyle izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un setini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çekimleri izleyip yönetmen koltuğuna oturdu. "Türkiye daha fazla tanınıyorsa, biz tarihimizi daha iyi tanıyorsak bu tür dizilerin önemli katkıları var" diyen Akdoğan, Türk askerinin Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nde neden nöbet tuttuğunun yanıtının Diriliş'te olduğunu söyledi.


8- Başbakanlık'tan Cumhurbaşkanlığı Sarayı açıklaması


Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binalarının ve hava ulaşımında kullanılan araçlarının, şahıslara değil bu hizmet makamlarına tahsis edildiği belirtilerek, "Milletimizin ve devletimizin itibarını temsil eden hizmet binaları ve araçları üzerinden, tamamen art niyetli polemikler yapılması hiç kimseye fayda sağlamamaktadır'' ifadesine yer verdi.


9- Başbakanlık'tan Cumhuriyet'e yalanlama


Başbakanlıktan, bugün bir gazetede yer alan ''Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı" başlıklı haber üzerine açıklama yapıldı.


Bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan "'Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı" başlıklı haberin yalan olduğu ortaya çıktı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, haber öncesinde Cumhuriyet gazetesine tüm detaylar izah edilmesine rağmen yalan haberde ısrar edildiği vurgulandı. Başbakanlık haberin çocuk haklarına aykırı olduğuna da dikkat çekti.


10- Enerji fiyatlarında Avrupa'da en ucuz ülke: Türkiye


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünya üzerinde 7.1 milyar insanın 1.3 milyarının halen elektrik kullanmadığını söyleyerek, "28 tane AB ülkesi arasında doğalgazı en ucuz kullanan ülkeyiz" dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#AK Parti
#14 Aralık
#Fethullah Gülen
#Diriliş
#Süleyman Şah
#Başbakan Davutoğlu
#Trabzon
#Rize
#enerji
#Peşmerge
#Şengal
#Başbakanlık
9 yıl önce