|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
20:10 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:13 - 22/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
1- Dört eski Bakanla ilgili karar 5 Ocak'a ertelendi


Dört eski Bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, Yüce Divan oylamasını 5 Ocak Pazartesi gününe erteledi.


2- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Neslimizi kurutmak istediler


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı bir düğünde "en az üç çocuk" önerisini tekrarlayarak, "Bu ülkede yıllarca bir doğum kontrolü ihaneti yaptılar ve neslimizi kurutma yoluna gittiler" dedi.


3- Gülen battıkça batıyor


Paralel yapıya yönelik başlatılan operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Haşhaşi' ve 'Sülük' sözlerini eleştireyim derken daha da battı. Gülen'in Hitler ve Lenin hakkındaki sözleri, durumu saptırdığını gösterdi.


Gülen, "Dün, arkadaşlar sadece en galizlerini seçmişlerdi, kocaman bir dosya, bir seneden beri tam 400 tane küfür lafı var. İnanın Lenin, Allah’ı inkar ettiği halde, Marksizm çizgisinde, o ezip öldürdüğü insanlara o kadar küfür lafı etmemiştir. Her şeyi Nazizm’e bağlamak isteyen ve ona muhalif gelen herkesi yok etmek suretiyle bir yönüyle dünyada farklı bir şey tesis etmeye çalışan Hitler, o kadar merhametsiz, o kadar gaddar olmasına rağmen 400 tane küfür kullanmamıştır" ifadelerini kullandı. 


4- Askeri araca saldırı: 7 yaralı


Mardin'in Nusaybin ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 7 asker hafif yaralandı.


5- Yalçın Akdoğan: Süreç kararlılıkla sürüyor


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin, "Süreç güçlü bir siyasi irade ve kararlılıkla sürüyor. Nihai sonuca ulaşmak için güven ve iyi niyet temelinde görüşmeler hız kazanmış durumda" dedi.


6- Başbakan Davutoğlu: Hiç kimse imtiyaza sahip değil


Makedonya ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Fethullah Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararı hakkındaki bir soruya Davutoğlu, "Herhangi bir vatandaşımız için hangi adımlar atılıyorsa, Fethullah Gülen için de aynı adımlar atılacaktır. Hiç kimse, hukuk devleti içinde imtiyaza sahip değildir" şeklinde cevap verdi.


7- Yasa dışı dinlemeye 238 yıl hapis


Adana'da 'yası dışı dinleme' iddiasıyla polisler hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında 4'üncü bir dava daha açıldı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada yargılanan tutuksuz 31 polis hakkında 238'er yıla kadar hapis cezası istendi.


8- Hızlı trende içki servisi kalktı


Yüksek hızlı trenin (YHT) Ankara-Eskişehir hattında da alkol satışı kalktı. YHT’nin hiçbir hattında artık alkol servisi kalmadı. YHT restoranlarını işleten Beşler Şirket yetkilileri talep eksikliği nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirtti.


9- Avrupa'nın 1 numaralı havalimanı: İşte açılış tarihi


Ordu’da denize dolgu yapılarak yapımı gerçekleştirilen ve Avrupa’da 1. dünyada 3. olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı 2015 yılı Mart ayında hizmete giriyor.


10- Piyasalarda bugün


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü önceki kapanışa göre 1.570,21 puanlık yükselişle 85.143,76 puandan tamamladı.


İstanbul Kapalıçarşı'da kapanışta 88,60 liradan alınan 24 Ayar külçe altının gramı 88,95 liradan, 584,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 597,00 liradan, 80,63 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 87,31 liradan, 562,00 liradan alınan Tam Ziynet 581,00 liradan, 280,00 liradan alınan Yarım Ziynet 294,00 liradan ve 140,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 148,00 liradan satıldı.


Yeni yıl nedeniyle hacimlerin azaldığı piyasada dolar 2,31 seviyesinde işlem gördü.


Doğalgaz fiyatları, ılımlı hava koşulları, artan stoklar ve Rusya odaklı gelişmeler sonrasında yaklaşık 1,5 yılın en düşük seviyesini gördü.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#Çözüm Süreci
#dolar
#borsa
#altın
#YHT
#Ordu
#Giresun
9 yıl önce