|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:40 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:46 - 25/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak
1- Ekrem Dumanlı ve 7 kişinin serbest bırakılmasına itiraz


İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu 8 kişinin serbest bırakılmasına savcı Hasan Yılmaz itiraz etti.


2- Başbakan'dan kamu çalışanlarına uyarı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO'daki İstihdam Kura Töreni'nde konuştu. 2 bin 375 kamu çalışanının atamasını yapan Davutoğlu, çalışanlara "Yetimlere ve öksüzlere sahip çıkmak konusunda memur mantığıyla yaklaşmayın" uyarısında bulundu. Davutoğlu, gençlerden de üç istekte bulundu.


Davutoğlu, "bizim amacımız sizlere ulaşmak, sizlere destek olmaktır. Sizlere ve diğer koruma altındaki daha genç yaşlarındaki gençlere hitaben söylüyorum eğitime önem veriniz. Zorlukların oluşabilecek bazı psikolojik sorunların farkındayız. Sizlerin arasından çok büyük bilim adamlarının devlet adamlarının sanatçıların çıkacağından eminim. Ziyaret ettiğimiz sergide yapılan sanat eserlerini gördüğümde ne ince ne zarif bir ruha sahip bu gençlerimiz dedim. Başınızı dik tutun, imkanlarınızı kabiliyetlerini en iyi şekilde değerlendirin ve herkese gösterin kendine inanan bir insanın aşamayacağı engel yoktur. Herşeyi kaybedebiliriz ama özgüvenimizi kaybedemeyiz." dedi.


3- Irak petrolü Türkiye üzerinden ihraç edilecek


Başbakan Davutoğlu Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ortak basın açıklaması yaptı. Davutoğlu, "Gerek DEAŞ gibi terör örgütleri, gerekse onyıllardır Irak topraklarından Türkiye'ye saldırılar yürüten terör örgütlerine karşı ortak bir tavır içindeyiz" dedi. İbadi ise " Irak petrollerinin Türk topraklarından geçerek dünya pazarına ihraç edilmesini istiyoruz" dedi.


4- İsrail'in yıktığı camileri Diyanet yeniden yapacak


Temmuz ayında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yıkılan camilerin yerine yenisi Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yeniden yapılacak. Diyanet yetkililerinin Gazze'de incelemelerde bulunduğu ve saldırılar sırasında yıkılan 9 caminin inşa projesinin tamamlanacağı ifade edildi.


5- Elvan'dan 'görevden alma' iddialarına yalanlama


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, medyada yer alan Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki görevden alma iddialarına ilişkin, "Genel Müdürümüz izinli şu anda, görevden alınması gibi bir durum söz konusu değil" açıklamasında bulundu. Elvan, yeni internet düzenlemesine ilişkin ise "Anayasamızın 22. maddesine tamamen uygun bir düzenleme" açıklamasını yaptı.


6- Cinayetleri 5 şube ortak soruşturuyor


İstinye'de dün lüks otomobilinde trafik ışıklarında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ali Ekber Akgün ile Nişantaşı'nda aynı günün gecesi yine silahlı bir saldırıda öldürülen Vedat Şahin ile Ferdi Topal cinayetleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, 5 şube tarafından incelemeye alındı.


7- Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar


Anayasa Mahkemesi, içinde makul şüphenin de bulunduğu yargı paketinin bazı maddelerinin ve pasolig uygulamasının iptali isteminin esastan görüşülmesine karar verdi.


8- Avrupa'da Camilere saldırı


Avusturya’da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılar her geçen gün artarken Viyana’nın 21. Bölgesi'ndeki Kocatepe Camii’ne sabah namazı kılmaya gidenler, kapıyı asılmış domuz burnu ve işkembesiyle karşılaştı.


İsveç’in Eskilstuna kentine bağlı Nyfors bölgesinde bir caminin bilinmeyen sebeple yakılması sonucu 3 kişinin yaralandığı açıklandı.


9- Adalet Bakanı Bozdağ: Ünlem işaretiyle karşılıyorum


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile ilgili onama kararına ilişkin, "Pazartesi günü zannedersem Birinci Başkanlık Kurulu'nun seçimi olacak. Daha sonra Başkanlık Kurulu yasa gereği Yargıtay'ın daireleri arasında iş bölümü ve üye dağılımı hususunu karara bağlayacak. Tabi ki böylesi bir yasal sürecin arefesinde kararın verilmiş olmasını herkes gibi ben de bir ünlem işaretiyle karşılıyorum" dedi.


10- Piyasalarda bugün


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yurt dışı piyasaların neredeyse tamamının Noel tatili nedeniyle kapalı olduğu günü önceki kapanışın hemen üzerinde 84.824,51 puandan tamamladı.


Uluslararası piyasalarda petrol fiyatındaki düşüş sürerken akaryakıt ürünlerinden motorine 5 kuruş daha indirim yapıldı. Motorinin parakende satışında yeni tarife bugün başladı.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri, 19 Aralık Cuma günü ile biten haftada 4 milyar 689 milyon dolar azalarak 127 milyar 345 milyon dolara geriledi.

 
#Erkem Dumanlı
#Paralel Yapı
#Başbakan Davutoğlu
#Irak
#İbadi
#İsrail
#diyanet
#Filistin
#internet
#AYM
#Adalet Bakanı Bozdağ
#Avrupa
#İslamofobi
#camii
#borsa istanbul
#motorin
#TCBM
9 yıl önce