|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:05 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 16:08 - 23/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
1- Nazlı Ilıcak, Şener ve Gürtuna'ya teklif iddiası


Genel seçimlere az bir süre kala parti kulislerini hareketlendiren görüşmeler ve teklifler basına sızmaya başladı. Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve eski İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'ya vekillik teklif edildiği iddiası CHP kulislerini hareketlendirdi.


2- CHP'li vekil istifa etti


CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz, TBMM Başkanlığına bir dilekçe göndererek, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Cengiz'in Merkez Parti'ye geçmesi bekleniyor.


3- Başbakan Davutoğlu: AB bize karşı tutumunu değiştirmeli


Davos'ta temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı B-20 Resepsiyonu'nda, AB bize karşı tutumunu değiştirmeli, barışın gelmesi için ekonomik paylaşımın şart olduğunu belirten başbakan, dünyadaki adalet anlayışını sağlamalıyız. G20 ülkeleri buna inanmalı. Türkiye bir köprü görevi görecektir" dedi.


4- Merkez nihayet faize savaş açıyor


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, "Dünkü Avrupa Merkez Bankası kararından sonra euro bazında mevduat faizlerinin daha da düşmesini sağlayacak teknik bir adım planlıyoruz, bugün onu da açıklamayı düşünüyoruz" dedi.


5- Diyarbakır’da 5 günde üç büyük toplantı


Diyarbakır yarından itibaren 5 gün içinde üç büyük toplantıya ev sahipliği yapacak. Pazar günü Başbakan Davutoğlu'nun ilk kez başbakan sıfatıyla gideceği ve AK Parti il kongresine katılacağı Diyarbakır'da, HÜDA PAR’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu Hz. Muhammed’e Saygı Mitingi, HDP ise kongre düzenleyecek.


6- Kral Abdullah'ı Suud Prensleri taşıdı


Dün gece hayata gözlerini yuman Suudi Arabistan kralı Abdullah bin Abdulaziz'in naaşı, Suudi prenslerin omzunda, tabuta konulmadan getirildi. İslam dünyasından birçok ismin katıldığı cenaze töreninin ardından, Kral'ın isteği ve Vahabiliğin gereği olarak isimsiz bir mezara defnedildi.


7- Başbakan Davutoğlu: Dünyanın en güzel şehri İstanbul


Davos'ta temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı döneminde uçakta aldığı notlardan bir kitap hazırladığını kitabın isminin "Şehirler ve Medeniyetler" olduğunu söyledi.


Başbakan Davutoğlu, "Huzurlu ve doğanın bir parçası olarak tatil geçirmek isterseniz, nehir, dağ ve şehrin bir arada olduğu bir yer görmek isterseniz size Amasya şehrini öneririm. Hem doğal güzellik hem doğanın mucizelerini hem de kültürel tarih, özellikle de Hristiyan tarihini görmek isterseniz sizi Kapadokya'ya davet etmek isterim. Orada çok güzel doğal yapılar var ve yeraltında inşa edilmiş şehirler var. Ancak bunların hepsini birden görmek, bunu bir de tarihi çerçeve içinde yapmak ve doğal güzellikleri de görmek isterseniz İstanbul derim. İstanbul dünyanın en güzel şehri, sadece Türkiye'nin değil" diye konuştu.


8- Derbi tarihleri açıklandı


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında oynanacak olan maçların programını açıkladı.


7 ŞUBAT CUMARTESİ

19.00 Fenerbahçe - Trabzonspor

8 MART PAZAR

19.00 Fenerbahçe - Galatasaray

22 MART PAZAR

19.00 Fenerbahçe - Beşiktaş

12 NİSAN PAZAR

19.00 Trabzonspor - Galatasaray

26 NİSAN PAZAR

19.00 Trabzonspor - Beşiktaş

24 MAYIS PAZAR

20.00 Galatasaray - Beşiktaş

9- 2015’te ilave memur alımı yapılacak


Devlet Personel Başkanlığı, 2015 yılında bazı bakanlıklara, üniversitelere, kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak ilave memur kontenjanlarını açıkladı. İlave memur kontenjanlarında en büyük payı, 5 bin 75 kişi ile Sağlık Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kuruluşlar aldı. 5 bin ilave memur ataması yapacak olan Milli eğitim Bakanlığı da ikinci sırada yer aldı. Adalet Bakanlığı da 2 bin 970 ilave memur ataması yapacak.


10- Ekonomide bugün


BIST 100 endeksi günü yüzde 0,18 düşüşle 90.736,05 puandan tamamladı, işlem hacmi 4,5 milyar TL


İstanbul Kapalıçarşı'da 633,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 648,00 liradan, 88,00 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 94,58 liradan, 610,00 liradan alınan Tam Ziynet 631,00 liradan, 305,00 liradan alınan Yarım Ziynet 318,00 liradan ve 152,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 160,00 liradan satılıyor.

#CHP
#Başbakan Davutoğlu
#Davos
#İstanbul
#Kral Abdullah
#derbi
#Beşiktaş
#fenerbahçe
#Galatasaray
#altın
#borsa
9 yıl önce