|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:45 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:52 - 29/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
1- Köşk'te bir dönem sona erdi


Cumhurbaşkanlığı makamının Beştepe’ye taşınmasının ardından 1925 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılan Çankaya Köşkü’ndeki Cumhurbaşkanlığı forsu da söküldü.


2- Başbakan'dan KOBİ'lere müjde


Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB Girişimcilik 2014 Ödül Töreni'nde konuştu. Davutoğlu, konuşmasında KOBİ'lere 5 müjde verdi.


Birincisi, Kobi'ler için kurumsallaşma ve markalaşma destek programı başlatılacak. İşletme başına 150 bin TL destek sağlanacak.


İkincisi, 3 işletmenin oluşturacağı teknolojik işbirliklerine 300 bin TL geri ödemesiz, 1,2 milyon geri ödemeli destek verilecek.


Üçüncüsü, KOBİ'lere inovasyon ve AR-GE desteklerinde yüzde 50 oranında artış yapalacak.


Dördüncüsü, kadın ve engelli girişimci desteğinden şehit ve gazi yakını da yararlanacak. Destek limiti %10'dan %20'ye çıkacak.


Beşincisi, KOBİ'lerden girişimcilik alanında 40 finaliste tamamen KOSGEB destekli yurtdışı iş gezisi desteği verilecek.


3- 11 polis ifade vermedi, konuşanlar da 'hatırlamadı'


İzmir'de, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, 92 kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri gerekçesiyle gözaltında olan 20 polis, ifade işlemlerin tamamlanmasıyla, adliyeye sevk edildi. Polislerden, 11'nin ifade vermeyi reddettiği, 9 polisin ise, kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmeyip, “dinlemeleri hatırlamadıklarını" söyledikleri öğrenildi.


4- Soner Yalçın ve Uğur Dündar'dan AK Parti karşıtı reçete!


Uğur Dündar, Tuncay Özkan, Yaşar Nuri Öztürk ve Soner Yalçın'ın katıldığı, Halk TV'de yayınlanan programda ilginç diyaloglar yaşandı. Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sahip çıkılması çağrısı yapan Soner Yalçın, kadınlara seslenerek, "Saçınıza başınıza dikkat edeceksiniz. İnadına mini etek giyeceksiniz, inadına dekolte giyeceksiniz" dedi. Yalçın'ı tamamlayan sözleri ise Uğur Dündar sarf etti: "İnadına kızlı erkekli oturacaksınız."  


5- Fransa'da 8 yaşında çocuğa terör gözaltısı


Fransa'da 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste yaşanan terör saldırılarının ardından ülkede panik havası hakim. Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki bir çocuk, “terörü övdüğü” gerekçesiyle ailesinin nezaretinde karakolda sorgulandı.


6- İstanbulluları rahatlatan haber


İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 85’i aştı. Yaz aylarında koyunların otladığı Alibeyköy’deki Moğlova kemeri de su altında kaldı.


7- TEOG'da büyük değişiklik


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sınavına ilişkin, ''Tercih durumu geçen sene tek listeydi bunu ikiye çıkarıyoruz. 15 olan tercih hakkını da 25’e çıkarıyoruz.'' dedi.


8- Demba Ba'dan Filistin'e destek


Beşiktaş’ın golcü oyuncusu Demba Ba, Sarıyer maçına üzerine ’Filistin’ yazılı kramponla çıkacak. Siyah-beyazlıların Senegal asıllı Fransız golcüsü Demba Ba, Filisitin’e destek vermeye devam ediyor. Sosyal medya hesabından üzerinde ’Filistin’ yazan kramponunun fotoğrafını yayınlayan Demba Ba’nın bugünkü Sarıyer maçına bu kramponlarla çıkacağı öğrenildi.


9- Fırtına İstanbul'u uçuracak


Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yarından itibaren Marmara Bölgesi kuvvetli lodosun etkisine girecek. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (80-100 kilometre/saat) eseceği tahmin ediliyor.


10- Ekonomide bugün


ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizlerin bu yıl içinde artırılması planında bir değişim olmadığının sinyalini vermesi ve Türkiye'de faiz indirimi olasılığının artmasının etkisiyle artışı hızlanan dolar 2.40 lirayı da geçti.


BIST 100 günü yüzde 1,97'lik düşüşle 88.557,81 puandan tamamladı


İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 97,95 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 653 lira oldu.


Döviz kurundaki artışa bağlı olarak benzine litrede 7 kuruşluk zam yapılacak. Zamlı fiyat, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. 

#Başbakan Davutoğlu
#KOBİ
#kredi
#Çankaya Köşkü
#Demba Ba
#borsa
#altın
#döviz
#benzin
9 yıl önce